Aj da ja sad nešto kažem o stvari koja me najviše zanima u sljedećih par godina gaminga - Uncharted 4 MP.
Iskreno da vam kažem kad je jučer završio prikaz bio sam užasno raočaran. Rekao sam si ovo je katastrofa. Danas, kad sam se smirio i pogledao neke gameplay videe dojam je nešto bolji, ali i dalje sam prilično razočaran i stvarno se nadam da će neke stvari promjeniti jer ovo bi moglo biti i lošije od U3 MP-a (koji je solidan).
Koliko vidim po netu, većina hardcore fanova je isto pomalo nezadovoljna, dok su casual igrači više zadovoljni. Slažem se, MP trailer je izgledao zabavno i casual igrač će ga zasigurno htjeti zaigrati no hardcore igrači poput mene su ja mislim ipak dosta razočarani nekim stvarima. Sidekickovi, mapa, mysticals i oživljavanje su prve 4 stvari koje su mi upale u oko i koje treba pošto poto šutnuti izvan ovog MP-a. Kakve su to budalaštine da te NPC-evi oživljajvaju i ubijaju protivnike??? Gdje je tu skill? Oživljavanje???? WTF?? Pa nije ovo TLOU. Ovo je ipak fast paced MP i kao u U2/U3 čim te netko ubije ti si mrtav i čekaš spawn, nikakva oživljavanja. Mysticals??? Šta je to?? Da preletim pola mape u 2 sekunde? Pa jebemu idemo ovdje na nekakvu realnost ipak. Mapa??? Isto smeće. U2/U3 su bili posebni jer su jedne od rijetkih igri koje nemaju mapu. A šta će mi sad mapa kad ću moći vidjeti protivnike na njoj. Neću to. Oću lijepo da me iznenadi ako neki igrač skoči ispred mene, ne želim nikakvu pomoć mape. Čak me i ona kuka malo razočarala, previše je ima, a time se ubija ritam igre. To su trebali staviti kao i zipline u prošlim nastavcima, samo po nekim mapama i to jedan, a ne svaka 2 metra novi. Ne želim da mi igrači ko majmuni lete svako malo. Evo baš dva komentara od nekih likova s ND-ove stranice s kojima se apsolutno slažem:
If you took out the NPC and Mystical “Superhero” stuff in the trailer then it would look amazing, like a proper successor to Uncharted 2 but I just don’t get why they thought these things would be a good idea.
“Hire one of four “Sidekicks” to fight alongside you and they’ll provide support by tracking your enemies, reviving fallen allies or unleashing heavy offensive firepower.
This is going to become so unbalanced and I can see many people getting frustrated when something unfair happens because of an NPC. IT’S CALLED SKILL NAUGHTYDOG, don’t give people a helping hand.
Can we not just have an Uncharted 2 styled multiplayer, but with randomly generated weapon spawn points so people don’t rush to the powerful weapons at the start of the map. As a loadout the only thing you can select is an AK or a G-Mal and that’s it. One automatic, one semi automatic
I just don’t know who thought Mystical and NPC features would be such a good idea. Uncharted should be about skill and should stand out from all the other multiplayer games which flaunt gimmicks within their games.
See this is why you guys should have added an Uncharted 2 styled multiplayer to the Nathan Drake Collection because at least then people could choose what online to play on. A one like Uncharted 2 or a one following more closely to Uncharted 3. It wouldn’t have spilt the fanbase that much.
I’m trying to stay positive but I did that with Uncharted 3 and was slapped in the face by the “Hardcore Mode” you know the mode you guys said was for Uncharted 2 veterans but then because people complained a lot you changed it to “Classic Mode” which despite being better, still wasn’t the same
Add a classic mode which removes weapon mods, these mystical/NPC gimmicks along with loadouts and you’ll see more people will play that mode instead of the normal one.
NaughtyDog, I love you...I do....but remember…
Less is More
Remove sidekicks, remove mysticals, remove the radar and remove reviving a teammate on a competitive mode, dont ruin the game. Please..
Upravo ovo, manje je više. Realno Uncharted 2 je bio okljaštren MP. Svatko je imao istu pušku i pištolj i par boostera i to je to. Čak nije bilo ni nikakve customizacije. Ali svejedno je bio genijalan MP i meni nešto najdraže u gamingu. I takav okljaštren dan danas ima pune servere (jučer sam baš odigrao 2 meča i opet sam se odlično zabavio) iako je u sedmoj godini života. U2 MP je tražio skill i igrači su to znali cijeniti. To je bio kul MP upravo iz razloga što je bio tako 'prazan' a tako zabavan i kvalitetan. Nažalost čini mi se da i U4 MP oće biti kul, ali više na noob friendly način.
OK, sad kad sam rekao sve što je loše, mogu preći na dobre strane. Ovaj MP i dalje ima taj Uncharted feel i znam da ću opet potrošiti stotine i tisuće sati kakav god MP bio. Mehanika mi se čini OK, ali vidjet ćemo više kad zaigram betu. Health je baš savršen koliko vidim, nešto između U2 i U3. Mape se čine odlično dizajnirane.
Uglavnom, nisam baš zadovoljan. Naravno, treba pričekati betu, ali nekako se malo bojim. Vidim da ovaj mod koji su prikazivali se igra do 35 pa se nadam da je to neki sporedni mod, a ne glavni poput TDM, FFA, Plunder ili Objective. Trebali su se držati Uncharted 2 MP formule za kojom mnogi vape. Nadam se da će nakon bete i nakon što čuju neka mišljenja ipak promjeniti neke stvari.