Naravno da hoće, u to budi siguran.
Ekipa će isporučiti najispoliraniji naslov, kao i uvijek. Ovdje je sve biznis, mislim da nekad više fanovi shvataju to osobnije nego sami čelni ljudi u Konamiju.
Svakako, dati veliki dio svog života jednoj firmi, i onda na ovako sramotan način završiti karijeru na tom mjestu, sigurno ne može biti lako.
Ali želim da odu iz tog mjesta, a zadnjih mjesec dana se razmišljam, gdje bi Kojima najviše mogao ispoljiti svoj potencijal, i gdje god pogledam, indie mi je zadnje mjesto gdje bih volio da ode, mislim svaka čast ljudima koji se bave sa tim, ali Kojima je sam izjavio da on jednostavno uživa u kreaciji visokobudžetnih igara, i to definitivno svaki njegov projekt pokazuje.
I na kraju jedina logična opcija mi je da on i ostatak elitnih developera tipa Shinkawe, Ken-a, itd. ode u
SCEJ idealno
Nisam fanboy, i općenito me boli đon za tim stvarima, ali koliko god realno sagledam situaciju, mislim da bi mu to idealno bilo.
Japan je, korporacija sa kojom uživa raditi, kako je to prikazano zadnjih 20 godina, trenutno se tamo nalaze iznimno talentirani ljudi, čak je ako se ne varam i tvorac originalnog Silent Hill-a tamo, još kad bi poveo "par" svojih ljudi sa sobom (i Sony ih zaposlio naravno, no bio bi lud da to ne uradi), te po mogućnosti dao mu ovasti nad tim timom kao što je imao u KP-u, mogli bi čuda očekivati.
Iako je trenutno mračno tamo, definitivno ako urade prave poteze i jedni i drugi, može vrlo lako da se osnuje Dream tim.
edit
In a bid to quell concerns that unrest at Kojima Productions would affect The Phantom Pain, Konami released a statement quoting Hideo Kojima as saying: "I want to reassure fans that I am 100 percent involved and will continue working on Metal Gear Solid V: The Phantom Pain; I'm determined to make it the greatest game I've directed to date. Don't miss it!"