Siguran sam da su hrpa publishera razgovarali sa Kojimom iza zatvorenih vrata.
Kao što sam pričao, Kojima mi jednostavno nije tip koji bi se odjednom bacio u indie vode. Njegove igre zahtjevaju budžet, jako velik budžet, kao što su nam MGS4 i MGSV sada pokazali.
Moje mišljenje je da bi i njemu i glavnim ljudima iz KP-a najbolje sjeo SCEJ, sjedište u Japanu, u jako dobrim odnosima sa Sony-jem i još ekskluzive bi bile, i to govorim u dobrom smislu, ne iz perspektive fanboy-a, već bi napokon mogli vidjeti 4th wall breakings u pravom smislu .
Mogao bi opet Kojima po uzoru na Kamiyu i ekipu, bez problema osnovati svoj studio, vjerujem da bi mogao velik broj ljudi iz KP-a povući, i da bude jedan elitni studio koji bi pravio igre koje on želi i po narudžbi, u biti gun for hire.
Nije ni to loše, ali opet, nije to to kao kad imaš velikog publishera iza sebe koji ti štampa novac.
A siguran sam, apsolutno sam ubijeđen da su se priče vodile, i da se i dalje vode, najtraženiji je developer u gaming industriji, garantujem da ako zatraži studio od 200 ljudi, 4 godine produkcijskog vremena i AAA budžet, dobit će ga.
I to no sweat.
Ono što mene interesuje je ovaj embargo na pričanje, tj. koliko će trajati nakon izlaska MGSV. Vjerujem da će doći do tačke usijanja nakon nekih mjesec-dva od izlaska igre.
Siguran sam da Konami neće dozvoliti ništa kompromitirajuće u making of videu.