Sumnjam da je tako kako ti kažeš... općenito se previše gazi po Konamiju, a Kojimi se gleda kroz prste... barem kad je u pitanju MGS V, u ostatak priče sad ne želim ulazit.
Ovo za dodatne misije, mislim da je tako bilo i u u Peace Walkeru koji je bio promjena smjera za Kojimu... tad je okrenuo priču na open world kojeg je na kraju gurnuo i u peticu, tako da je sve to njegova odluka. Također, da se Kojima nije toliko brinuo pi*darijama poput reklamiranja igre i smišljanja milijun zavrzlama kako još malo za*ebat fanove i pustit ih da mozgaju, možda bi i dovršio igru. Na kraju krajeva, određeni ljudi u Konamiju sigurno odgovaraju nekom na vrhu i očito nisu više mogli čekat i odgađat igru da ju Kojima dovrši do kraja. Mislim da je išlo po njegovom da bi igru igrali tek nedavno ili je još čekali. Jbg, na svakom poslu postoje određeni rokovi koji se moraju poštovat. Ovi su sigurno gubili brdo love čekajući da Kojima umetne sve u igru što je zamislio. A najbitnije da je njegovo ime na svakom koraku, na početku svake misije i slične piz*arije. Možda da je fokus preusmjerio na neke bitne stvari, bi igrali kompletnu igru.
...
Cijela ta priča mi je nategnuta i to rađenje nekog nevinašca od Kojime mi je totalno bezveze, realno čovjek je u najmanju ruku jednako kriv koliko i Konami za igru kakvu smo dobili. Kažem, širu sliku ne želim komentirat jer tko zna što se tu sve izdogađalo, ali siguran sam da priča oko MGS-a nije tako jednostrana kakvom je mnogi žele prikazati.
...
Na kraju krajeva, ja sam iznimno uživao u igri, možda nije klasični MGS po pitanju priče i sličnog, ali je prokleto zabavna igra u onome što nudi. Također me nisu zanimala ponavljanja misija po tko zna koji put, ali siguran sam da ima onih kojima je tako nešto dobra zabava. Ono što sam izvukao iz igre me zabavilo, i iako možda nije kompletno iskustvo, ono je što smo dobili.