Evo prije par dana zapoceo igrati The Phantom Pain, taman je lijepo sjeo popust od 50% na PSNu.
Napominjem da je ovo prva MGS koju sam ikad dotaknuo.
Za sada mi je igra odlicna. Istina, tek sam odradio 3 misije i par sporednih, ali iznimno sam zadovoljan. Otvoren svijet, mozes pristupiti problemu sa deset strana, kontrole super, drago mi je da je trece lice.
Moja taktika, posto sam nestrpljiv i nesposoban sve odraditi utiho, je da promatram, oznacavam, i onda polako zatvaram krug eliminirajuci tiho jednog po jednog neprijatelja. Kad napokon kiksam i netko me vidi, onda paljba, pokolj i bjezanija.
Ide mi super, mislim da cu stealth usavrsiti pomalo.
Toliko detalja, toliko sitnica koje imaju smisla, stvarni shvacam zasto ova igra ima najbolje ocjene ove godine.
Jos jedna napomena u vezi neigranja prijasnjih dijelova: Cutscene preskacem. Shvacam da je to veliki grijeh, ali a) nemam prethodno znanje da bih ovu pricu uklopio u sve ostale dijelove, b) bas me niti ne zanima, dovoljno mi je da znam o svakoj misiji, a to dobijem u briefingu, i c) u globalu mrzim price i radnje napravljene od strane Japanaca. Nikako mi ne lezi njihov narativni stil, karakterizacija, a i likovi opcenito. Ali to mi nimalo ne smeta da uzivam u ovom remek djelu.
Igram jedno poglavlje i par sideopsa dnevno, uzivam i zadovoljan sam. Predivna igra.