Ma znam da su cijene do izdavača, pod Sony mislio na Store općenito, ne na Sony kao izdavač.
Prije je bio (možda se i promijenilo u međuvremenu) omjer cijena 30% u korist izdavača, 30% u korist retaila, 30% u korist vlasnika platforme te 10% u korist developera. Dakle, dotični .hack za PS4 koji je na Amazonu 30 funti, Bandaiu ide 9 funti, Sonyu također 9 funti, Amazonu 9 funti te devovima 3 funte. Ako se uzme na storu, gdje je igra 45 funti, Sony dobiva 13.5 funti, Bandai 27 funti, 4.5 funti ide devovima. Čak i da Sony i Bandai dijele jednako, svaki dobiva 20.25 funti. Da je cijena jednaka kao na Amazonu, dakle 30 funti, Namco i Sony bi dobili svaki po 13.5 funti, a devovi 3 funte.
Kako je .Hack 50% skuplji na storu nego na Amazonu, nisam lud da ga uzmem digitalno, uzet ću ga fizički sa Amazona. Namco kao izdavač je tu direktno izgubio 4.5 funte.
Ne kužim logiku izdavača, stvarno ju ne kužim. Shvaćam s druge strane da ne mogu imati drastićno niže cijene nego u retailu, jer bi se isti pobunio, jasne su mi ili jednake cijene ili funtu više manje. Ali 50% skuplja cijena nego u retailu, a trošak su samo serveri i bandwith za download, naspram štancanja i distribucije diskova...ono...?
Disclaimer, ovi odnosi su bili navodno važeči prije par godina, ne znam da li se šta promijenilo danas i vrijedi li drugačiji odnosi kada su u pitanju digitalne igre, prelijen sam kopat sad po guglu.