Goichi Suda
Od tog čovjeka - pod uvjetom da je ''kriv'' za sve Grasshopper Manufacture igre, sam igrao samo Killer7, Sine Mora i Black Knight Sword i obožavam ih. Neznam zašto još nisam nabavio Lollipop Chainsaw. (Zombies suck dick at driving! )
Od gore navedenih naslova samo se Killer7 našao baš pod njegovom redateljskom palicom. Inače, baš tom Sudi51 se prepisuju gotovo sve Grasshopper Manufacture igre kao njegove, što najčešće nije točno. Vjerojatno je na svim tim ostalim igrama imao nekakv utjecaj ili svoj dodir, ali samo na nekolicini njih je dirigirao kompletnom igrom. Točnije, samo su tri igre baš
Directed by Goichi Suda.A one su ujedno i njegove najbolje igre. Killer7, No More Heroes serijal, i ona s kojom je sve počelo - Silver Case. (ovu potonju sam btw nabavio pred koji mjesec, ali je još nisam stigao pokrenuti)
Killer7 mu je, po mom mišljenju, do dana današnjeg - najbolja igra. A meni i jedna od najdražih Ps2/GameCube generacije.
Meni je draga i ta nazovimo je Grasshopper trilogija - Shadows of the Damned, Lollipop Chainsaw, Killer is Dead. Ali te igre definitivno nisu za svakoga.
Vjerujem da će se tebi svidjeti Killer is Dead, iako ćeš odmah skužiti da se radi o jednom od najvećih
style over substence-a ikad.
Sjećaš li se uopće Shadows of the Damned-a? Totalno luda kolaboracija Sude i Mikamija čiju je konačnu verziju skoro u potpunosti izmjenio korporacijski EA da bi igru prilagodili zapadnom tržištu. Kasnije je Mikami izjavio da je zadnjom verzijom igre Sudino srce bilo slomljeno.
Usprkos tome, svejedno se radilo o prilično zabavnoj igri "u ono vrijeme". Šteta što više ne prave takve igre.