Nekakv medium vs ultra, razlike ima, na nekim mjestima drastične, pogotovo kad to igraš i vidiš uživo. A za oblake se obrati Masteru on je rekao da nisu volumetric uopće..
Bogte mazo, PA I NISU. Kakva to spika : "obrati se PS2MASTER-u". Jel ja serem neš? Stavi video da vidimo. Onaj prijašnji video je IGN-ov sa max. postavkama ( kak su napisali ). Al evo još jedan bolji de se fino vidi. Uopće nisu volumetrični.

http://www.youtube.com/watch?v=TR4t7IBCD2g

Super izgleda, ali ne u tolikoj mjeri kako Master svojim komentarima pokušava prikazati. I statičnije je od w3 to se vidi na prvu. Tamo baš duva vjetar pogotovo na planinama i liticama i sve izgleda puno življe.
Duva tebi u glavi. Kolko puta sam napisao da još nije prikazano kako izgleda nevrijeme? Naravno da je statičnije jer, pazi sad, u Witcheru 3 puše vjetar, a u ZD-u ne u onom videu.

Pogledaj ovaj video.  Močvarni dio. Vjetra nema, a grane sa lagano njišu, dakle, po tvojoj teoriji, statično. Eto, ima toga i u Witcheru 3 :

http://www.youtube.com/watch?v=zDnpCUQmIh0

Pa jasno se moglo vidjeti na E3 gameplayu da se drveća i lišće njišu, trava također, zrake sunca probiju drveće itd.

PS2MASTER - nema potrebe za vrijeđanjem. Da bitno si naglasio, njišu se grane, dok se tamo treperi lišće.. Čekamo detaljniji prikaz nevremena kako ti kažeš. Za oblake sam ti napisao da su semi volumetric plus ona 3 efekta, jer su skresali rendering (nema loadinga igra!)

Par stvari još koje sam primjetio u videu, vjerojatno jer je rana faza:
- nema nikakve interakcije ženske sa travom po kojoj gazi, samo ono odabrano grmlje za stealth
- nema footprintova u snijegu
- nema nikakve interakcije sa vodom i stroja
- nema fur efekata na odjeći niti clothing sustava
- kosa reagira samo na promjenu smjera (samo donji dio kose)

Niste mi odg jel vidite bilo kakvu razliku u screensima koje sam stavio? Neznam koliko se može vidjeti iz slike.

PS2MASTER - nema potrebe za vrijeđanjem.
A na što ovo aludira : "obrati se Masteru", a? Ke sem ja glup,a ? Da, napisal si mi da moje mišlenje nije relevatno jer nisam igral Witcher 3 u takvoj grafičkoj "raskoši" ko ti.

Da bitno si naglasio, njišu se grane, dok se tamo treperi lišće.. Čekamo detaljniji prikaz nevremena kako ti kažeš.
Njišu se grane i u ZD-u. Pogledaj drvo u osami kad ženska ubije malog dino-robota. Pogledaj šumu prije pojavljivanja natpisa naziva igre na kraju videa. Ne znam ke još oš. Ti si tvrdio da je statično, ja tvrdim da nije. Dakle, u Witcheru ništa nije statično, a gle vraga, u ovom videu Witchera 3 sa igranjem u močvari ne puše vjetar, a grane se lagano miču. Dakle, ak je to statično u ZD-u po tvom standardu, e onda je statično to i u Witcheru 3.

Ja nisam napisao da nisu oblaci volumetric nego ti, tako da sam ga uputio tebi. Da li si glup, neznam, ne poznajem te..

Pa nije relevantno, jer prvi si počeo sa nekim pizdarijama "witcher who", a nisi ni vidio pc verziju sa svim techom koji posjeduje, a čak i u traileru ZDa kronično nedostaje. Uhvatio si se za te oblake, jer to je jedino što ti je ostalo kao argument. Pokazao sam ti sve što ima od techa u w3, uključujući i light shafts koje si spominjao i interakciju sa raslinjem, dok kod ZDa interakcija je samo sa grmljem koje služi kao cover za stealth.

Totalno neifnormirano ulaziš u rasprave i očekuješ da meni kao fanu witchera i techa tako nešto promakne? I don't think so...

Ja nisam napisao da nisu oblaci volumetric nego ti, tako da sam ga uputio tebi. Da li si glup, neznam, ne poznajem te..
Ke si ga uputil k meni? Pa reci mu da nisu volumetrični i amen. V čem je problem? Na ovim videima nisu. To ke tebi piše v postavkama me ne zanima. Napisao si sve da je sve već viđeno u Witcheru 3, pa čak više. Eto, našao sam svemoćne oblake i sad se sprdaš tu sa mnom ke to koristim kao argument, jel. Dobro onda.

Da! Witcher....who?

Niste mi odg jel vidite bilo kakvu razliku u screensima koje sam stavio? Neznam koliko se može vidjeti iz slike.
U jednoj slici gušće raslinje, bolje teasellacija vode, bolji AA i reza.

Daj, Masteru, kaj si se uhvatio Chona, pusti ga malo na miru, ne...

Daj, Chono, prestani s tim usporedbama jedne igre koja se vrti na strojčeku za ispod 3.000kn, a druga na stroju za iznad bog te pita kolko ::)

Zapravo obojica, ne...

Pa nije relevantno, jer prvi si počeo sa nekim pizdarijama "witcher who"
A ljudi moji sta ste senzibilni, jeste vi u menopauzi mozda? Dvi, tri rici i ajmo, rokanjeee :-P

A baš se lovite za sitnice, i ovo nije ZD vs W3 nego PS4 vs PC, ajde priznajte. Kad si priznate, prestat ćete.

Ko da je uopće bitno. Neke konfiguracije PC-ja su slabije, neke su jače od PS4. To isto ko da se dva lika koja obojica imaju PC svađaju čiji je bolji. Who cares, upravo se u nekoj tvornici proizvode dijelovi za stroj koji pojede oba ta vaša...I nakon par mjeseci će se proizvest bolji itd. Poanta priče - nema ultimativnog stroja i budite si sretni s tim šta imate. Za par godina to sve ionako neće vrijedit pišljiva boba. I zato realno, iako trenutno košta relativno puno, jedan PC ili konzola realno nemaju neki pravi value. Gledajte to ovako; Što vrijedi više, PC od 4000 kuna ili švicarski nožić od 200-300? Sure, sad taj PC košta više i zanimljiviji je, ali s vremenom će isti postat useless dok će isti švicarski nožić uvijek imat jednaku funkcionalnost. To je price vs value. Nemojte se tolko vezat za stvari općenito, na kraju krajeva to su samo things i jedini način da uživamo u njima je da smo i sami živi. I zato kad kažem da PS4 sucks, ne govorim da su oni koji su ga kupili loši ljudi. To ne bi imalo veze s vezom. Jednostavno, ta glupa stvar za mene nema value. Za vas ima i to je isto u redu, niste ni vi meni rekli da ja suckam zato što je PS4 zapravo dobar...Možda i suckam ali to nema nikakve veze s tim koja konzola je dobra i what not...Sad volite svoje strojčeke, ljubite ih i lickate, čistite prašinu s njih ko da su mimoze a čim se dokopate nove generacije, šutnut ćete ih u podrum.
They're all stupid machines, alright?

Nexus - evo Master me uputio da ti kazem kako oblaci u W3 nisu volumetricni.

PS2MASTER - sto se tice screenshota sve krivo osim sto si pogodio za foliage density koji je na medium. Od ostalog voda je na high, teksture nisu na ultra, iskljucen je HBAO, iskljucen je sharpening, iskljucen lightshafts, iskljucen hairworks i ostavljen AA...

Zolt - ostavit cu se corava posla, ali nikad ne volim pustit nesto napola, stavio sam slike da se vidi razlika, jer doticni govore kako smo igrali tehnicki istu verziju. Da, dao sam samo 3000kn za graficku da bi igrao identicne verzije, de nemoj me jebat. I nije poanta sta je bolje, nego je poanta da ima razlike koju Master nije vidio, ali zato pise o stvarima iz ZDa kao da su ultimativno tech cudo. Nisu jebiga.

sto se tice screenshota sve krivo osim sto si pogodio za foliage density koji je na medium. Od ostalog voda je na high, teksture nisu na ultra, iskljucen je HBAO, iskljucen je sharpening, iskljucen lightshafts, iskljucen hairworks i ostavljen AA...
Dobro, a sad mi reci kako se hairworks da primjetiti na STATIČNOJ SLIKI? Za lightshafts napravi screenshot u šumi jer se na sliki ne vidi. Za vodu nisam rekao niš krivo kad se na jednoj sliki evidentno vidi bolja teasellacija. Ja sam ti rekao općenito, a ne sad da je nešto na high, nešto na medium, nešto ni ultra. To nebi ni ti pogodio.

Cijela slika ima drugacije osvjetljenje a radeni su u razmaku od sekunde, s time da ukupno na pcu i je drugi lightning sustav. Mislim da imam nesto iz fyke-a pa cu stavit.

Cijela slika ima drugacije osvjetljenje a radeni su u razmaku od sekunde, s time da ukupno na pcu i je drugi lightning sustav. Mislim da imam nesto iz fyke-a pa cu stavit.
Aha! A ja mislio da se ton svijetlosti promijenio jer je jedan oblačić naišao i malo zaklonio sunčevu svijetlost te tako zatamnio sliku.

To je pred oluju i kad ima vise oblaka. Onda mozes fino vidjeti primjerice na livadi kako oblak baca sjenu, sunce se sakriva i pokazuje, ma predivno

Light shafts, tik pred sumrak. zapravo sunce je vec gotovo zašlo.

Evo dvije identične slike.

I ovdje dolje isključen HBAO, Sharpening i Light Shafts:

Vis, na prijasnjim se slikama ne vidi i uopce ne primjecuje jer lightshatfs je upravo to da se vide te zrake sunceve koje su blokirane od raznih prirodnih objekata. U tvom primjeru šuma sad na ovim slikama koje si stavio. Tak da je bilo bezveze mi reci kak nisam primjetio lightshafs jer ga tam ni nema na onim slikama. Tog lighshaftsa ima i ofdi u nekoj mjeri :

Zrake sunca su i u PS4 verziji igre i to je više manje indetično.
Ima tona usporedbi između verzija pa se moze isto primjetiti.
Osobno ne vidim neke razlike u osvjetljenju između verzija niti nekih "ključnih" fičrsa da bi se reklo da je netko igrao u potpunosti drugačiju igru u tehničkom smislu.
https://youtu.be/9tdG7xC4SLc
Zolt
Ti suckaš 

Ma nije u pitanju tko sucka kiflu, nego cija je kifla superiornija... i veca A slazem se sa Zoltom osim sto meni svicarski nozic nema nikakvu vrijednost, nikad ga ne bih kupio... A ovih pola godine ps3 koristim 90% vremena, a ps4 na kapaljku (bas jucer kupih s psn-a jos jednu ps3 igru).

A kada se uloge zamijene to za mene nece biti da jedna konzola ide u podrum - meni je sve to JEDNA ISTA konzola, samo sam nakon 5 god.osvjezio konfiguraciju, sto Chono veli

Još nisam ni forcao AF 16X preko Nvidia CPa, a ne uzima ništa resursa (zaboravio). Pogledaj na slikama, već tu se vidi razlika u osvjetljenju. Daj nešto u šumi poput mojih slika, vidjet ćeš razliku garantiram. Konzole imaju mješavinu med-high postavki, s time da su shadow na low, voda isto tako, ground texture na medium, ostale texture na high i foliage density na medium, a grass density isto. Nedostatak HBAO+, sharpening, hairworksa, fur sustava, potpune fizike, teselacije vode uz gore spomenute niže postavke čine razliku, gameplayom nebitnu, ali tehnički veliku.
Možemo se slobodno vratit na ZD kad ispušete svoje osjećaje...

Reče ti ovu zadnju rečenicu jednako zamaskiranom ali i podbadajućom superiornošću kojom je i Master započeo... Jel da :) hm, vjerojatno to obojica u sebi ne primjećujete, to je ljudski.

A umjesto da napišem "ljudski", mogao sam napisati kako vrištim (od smijeha), to je onaj drugi lik volio napisati praveći se da tim izrazom nikog on ne želi podbadati ili što god... 

Reče ti ovu zadnju rečenicu jednako zamaskiranom ali i podbadajućom superiornošću kojom je i Master započeo... Jel da :) hm, vjerojatno to obojica u sebi ne primjećujete, to je ljudski.

A umjesto da napišem "ljudski", mogao sam napisati kako vrištim (od smijeha), to je onaj drugi lik volio napisati praveći se da tim izrazom nikog on ne želi podbadati ili što god...
Baš to 

Mozemo se vratit na ZD kad ispucate osjecaje.. Rasprava je bila o techu, dok nije opet sve krenulo u smjeru pc v ps4.

Pa, moglo se je odgovoriti kolegi Masteru i sa: "Witcher who? REALLY? Hahaha, vidimo se kad ti igra konacno izadje" ili slicno... E, TADA bi se zaista mogao ovako ''suprioristicki'' prati od emocija - u smislu kako si samo ti bio svijetli primjer razuma i objektivnosti, a nasao se pod paljbom emotivaca ;) No, enorman trud kojeg si evidentno ulozio u brojne i ogromne postove ti daje za pravo u raznim tvojim tvrdnjama osim bas u toj.

Naravno, samo moje subjektivno misljenje.

Mogao sam.. Ali sam u vise navrata napisao "prema trenutnom traileru". Naravno kad igra izade da ce bit druga prica, jer sad neznamo nista o njoj niti o techu. Ono sto vidim iz trailera koji je bio predmet usporedbe sa witcherom, jasno je da fali cijeli set nvidia techa koji w3 ima. Ostatak već postoji u witcheru osim potpuno volumetric oblaka i meni osobno boljih kretnji glavnog lika od Geralta (neznam kako se zove zena iz igre).

It's a mess.. Ne uopće mi CPU ne bottlenecka konfu..

1 / 2

PC verzija, kakav art, Kojima Productions na vrhuncu (nisu moje)

Pc options

I sjajna nvidijina analiza

http://www.geforce.com/whats-new/guides/metal-gear-solid-v-the-phantom-pain-graphics-and-performance-guide

Kao i uvijek! Ove stvari su iznimno korisne da si snimim postavke prije izlaska igre.

https://youtu.be/eoGJgay3Zno

Mene i dalje impresioniraju teksture u ovoj igri na Geraltu. I Rocheu..

Ekipa se modanjem i hackanjem fileova trudi napraviti E3 2014 LOD i lightning i za sada uz sva ograničenja što nemaju RedKIT uspijevaju postići nevjerojatne stvari. Now I wonder. The way those LOD shift works is through Umbra 3 software where you just put the original high poly meshes in, tell how many layers of mesh level you want (Which in Witcher 3's case, 3 low, med and high), at what distance those 3 layers gonna load and the software will do the rest. Is it possible to reverse that process with this software and remove those 3 layers of mesh LOD so there's only the original high poly mesh left? Would it make things easier? only high meshes would probably crash the engine, or it would work but kill FPS, or it might not work at all, the engine might have a hard locked limit of how much texture/meshes are loaded, the lod trick work on hair cause they are tiny files, now multiplies that to a huge scale for novigrad city, even in the old build they had 2 level of meshes Hopefully KNG/Essenthy you guys can work out any issues you're having, or at least as many as possible, and still deliver something damn cool. It's sad to hear your incredible work is being made incredibly difficult because of current modding restrictions, but eh, if CDPR aren't willing to push the kit further, or deliver the full Redkit, can't do much beyond what is possible, and you guys are still achieving wonderful things with those limitations.

Also, are you guys intending on releasing lots of lighting edits separately? Or just one big package? Like will it perhaps be possible to combine your original Swamp Lighting Mod, with the View Distance Mod (When it's finished/released)? (Or is the View Distance Mod combined into your New Lighting Mod?
maybe , cause it feel cheap to make many version of the same thing at the end ( trying to get something close to e3 2014 ) by brute forcing and hacking files when you know you could just edit the env's if you had the right tool, for example the new light mod lack AO on grass and in shadowed areas

1 / 3

5 dana kasnije
5 dana kasnije

Nešto malo drugačiji mod, zapravo više modova:

1 / 8

Geralt izgleda ko zombi.
Općenito scena je pretamna.

Da malo je bljeđi, ali oči su ovakve trebale biti u trojci. Malo mi fali taj witcher look. Ove donje 3 slike izgledaju jebeno dobro! Jedva čekam REDEdit. Mislim da ćemo dobit skoro pa real life screense.

Horizon : Zero Dawn u Gamersyde kvaliteti. Witcher....who!
Sva ova rasprava koju si potegnul i tvoje "Witcher...who" mi je tolko jadno sad kad sam pročital...

Da Horizon kojim slučajem nije PS4 exkluziva, nebi ni pisnul...a ovak svojim infatilnim komentarima kreneš bezveze srat po jednom Witcheru i odvučeš topic u 3 strane dokazivanja nekih svojih gluposti.