Pa i ne baš. Igra je rađena za Nvidia konfe, za Windows OS, bez ikakvog servisa samo gola igra, a ne za konzole. Nemoj mi reći da DSFix od par kilobajta ima veze sa stotinama konfi i da to nisu mogli odmah napravit od početka.
Ovdje govorimo o najmasovnijem rpgu dosada, gdje doslovno NEMA loading screena unutar mape, gdje se sve iscrtava ispred tebe, govorimo o PC naslovu koji je trebalo prilagodit konzolama i da se to vrti na fiksnom hardwareu bez boostova drivera, pomoći Nvidia tima ili tweakova kroz patcheve samog CDPRa.
I sami smo bili svjedoci do kada se skrivala verzija za konzole i koliko su morali sve rezat. Pitanje je uopće gdje se vrti simulacija vjetra, njihanje drveća, trave, interakcija okoliša i npcova i Geralta.. kužiš ja mogu jednim klikom stavit vrti mi fiziku na CPU.
Crashevi koji su postojali, neki infinite loadinzi i slične gluposti su popravljeni ako se ne varam. Pitanje je uopće zbog čega se to događalo, da li je problem nastao kod nekih procedura, ofrljih petlji, alokacije resursa.. tko će ga znat. To im je prvi PS naslov i sveukupno nije loš posao odrađen. Naravno s obzirom kakve ispljuvke sam igrao na PCu od renomiranih developera.