Kao što sam već spomenuo, mene je SquareEnix-ova konferencija najviše oduševila, iako su manje-više pokazivali samo animacije. Uopće nisam pratio vijesti o novom Deus Ex-u, pa mi je ovo saznanje da se nastavlja na Human Revolution (i sa Jensenom u glavnoj ulozi) došlo kao ratluk uz kavu. Star Ocean se kupuje, bez razmišljanja. Još uvijek ne mogu vjerovati da su najavili Final Fantasy VII remake, nakon toliko godina silovanja (loš film, pa dorada istog filma, katastrofalni i nepotrebni Dirge of Cerberus...) i, kao šećer na kraju, Nier, igra koja nije prošla dobro kod kritike i nije nešto dobroprodavana, ali svejedno ima svoju bazu fanova, dobiva nastavak. Koji se vrag događa? Ili Square opet trola, ili je prodaja Nier-a ipak bila zadovoljavajuća (iako oni tvrde suprotno), ili se zbilja kockaju, ili sumnjaju u uspjeh FFXV pa se pokušavaju ''iskupiti'' sa remake-om... ili su konačno počeli slušati svoje fanove?
Sve u svemu, ja prezadovoljan. I uopće mi nije bitno da li će ove 4 igre biti u mojim rukama ove godine, iduće ili 2019. Dodajmo tome i druge RPG-e nekih drugih kompanija i možemo sa zadovoljstvom zaključiti da JRPG nije mrtav. Bit ću toliko ''blesav'' da kažem kako se lagano vraćamo u PS1 eru (po kvaliteti igara).
EDIT:
Izvinite mi na ovim gore navedenim fanbojevskim izljevima, ali još uvijek sam pod dojmom. Kako je lijepo biti JRPG fan.