Završeno jučer, sa nekom prazninom...ulupo sam (sa prekidima) 3 mjeseca u ovu igru, zasigurno 120-130 sati čistog igranja za prvi prolaz.
Velen, White Orchard i Novigrad kompletno očišćeni, na Skelligeu je ostalo upitnika, al zato jer su mi čamci malo prespori pa mi se neda kružiti po onim hridima.
Makar sam danas naletel na Archgriffina Level 48 na jednoj od tih hridina, pa mi nije vrag dal mira dok ga nisam sabil.
Riješeni svi questovi i contracti, osim onih random uskličnika, vjerojatno ima još pokoji, na to ću naić dok ću tumarat uokolo.
Nema potrebe ponavljat sve kaj se već reklo o ovoj igri, meni osobno ovo ide u jednu od najboljih igara koje sam ikad igral.
Toliko kvalitetnog sadržaja, toliko dobri likovi, glazba, svijet, atmosfera, lore, priča, gwent..., i, najvažnije, toliko duše u jednoj igri, nešto što se posve izgubilo u velikoj većini današnjih iskomercijaliziranih naslova.
Moram priznati da mi zadnji dio igre nije na onoj razini kak je bilo do bitke u Kaer Morhenu, imam osjećaj kao da su taj igre malo zbrzali u odnosu na sve dotad, a ni fightovi sa Wild Huntom mi nisu bili na toj nekoj "epic" razini koju sam očekival. Na kraju su od totalno bad ass frajera ispali skoro pa neki obični protivnici.
Nisam baš ni prezadovoljan krajem, bar što se tiče određenih likova, s obzirom da u mojoj verziji nije bilo ni riječi o Yen / Triss.
Vjerojatno sam tu i ja kriv s obzirom na jednu krivu odluku (staviti obje pod jaja ), ali opet, napravili su istu stvar kao i u Mass Effectu, nisu rekli niti riječ o jako važnim likovima. Geralt je sam, Ciri je otišla sa Niilfgardiancima da ju ustoliče kao caricu nakon što su sve pokorili, a Triss i Yen ništa, nestale sa lica zemlje...pa nemre tak,jbmu.
Glitchevi, bugovi, borba, izbornik, level up i progressing...sve kaj ste navodili se definitivno mogu okarakterizirati kao mane igre, i ne zamjeram nikome ako mu smeta nešto od toga, al ovo je tip igre di mogu prijeć preko svega s obzirom na sve druge kvalitete koje nudi. Jednom Assassins Creedu nemogu, al, ono, zar bi trebal ić objašnjavat zašto? :)
Čekam da dođe NG+ pa idem s guštom još jednom, a onda se čekaju oni pravi DLC-ovi koji će dodat hrpu novog sadržaja i za koje ću drage volje iskeširat lovu. Možda nisu najpotkovaniji što se tehničkog dijela tiče, al ovakve izdavače i ovakve igre ću uvijek podržat.
https://www.youtube.com/watch?v=c0trGRJs_IU
Ovo je trenutno zvono na mobu, nisam zaboravil kad je (mislim) Chono stavil ovu stvar na Rebootu, pjesma me ubila u pojam, na mobitelu je naljepljen onaj sticker koji se dobije u kutiji od igre...samo još trebam poblajhat kosu i naručit witcher medaljon , a yebo me pas ako ga neću naručit, čim ću bit pri lovi...zajedno sa onim privjeskom za ključeve koji se isto može nać na toj stranici.
Souls igre su vrh, Phantom Pain će obilježit generaciju, kao što je obilježil i svaki Metal Gear (osim Peace Walkera 8) :* ) The Last of Us i Unchartedi su, uz Killzone 2, nešto najbolje što Playstation može ponuditi, Ninja Gaideni će mi uvijek bit osobni favorit za najbolje igre ikad (da neidem u nabrajanje ostalih poput Vanquisha ili Mass Effecta), a od danas mogu toj odabranoj ekipi pridružit i Witchera 3.
Hvala CD Projekt Red-u na ovom nezaboravnom iskustvu.