Evo sad kad su mi se malo slegli dojmovi da napišem malo više
Ovu igru sam čekao otkad sam završio s dvojkom, stvarno sam joj se veselio.
Kad sam čuo da je riječ o trilogiji i da je tu kraj Geraltove priče hype mi se još više povećao, a tako je jedino bilo kada sam čekao Mass Effect 3.
Ono što sam dobio je točno ono što sam tražio, nevjerojatan živi open world koji svojom slobodom nimalo nije naštetio priči i likovima. Nevjerojatno detaljan svijet, veličine o kakvoj sam mogao samo sanjati kad je jedinica izašla.
Questovi su izvrsno napisani i niti jedan quest mi nije bio naporan niti dosadan. Witcher huntovi odlično napravljeni s lijepim dodatkom cjenkanja.
A main quest... Wow... Witcher nikad nije bio (bar u svoja prva dva nastavka) igra koja je puno igrala na emocije, već više na politiku i nekakvo stanje svijeta. Trojka je sve to promijenila. Kemija između Geralta, Yen i Ciri je stvarno jaka i to mi je omogućilo da mi napokon bude stalo do tih likova. Čitava škvadra (Zoltan, Vesemir, Roche itd.) su odlično povezani i stvarno se osjeća kao pravi oproštaj od Geraltove priče.
Onaj arc otkad se dođe u Kaer Mohren pa do ubojstva Imleritha je jedno od meni najboljih iskustava koje sam imao do sada. Pogotovo Battle of Kaer Mohren quest.
Grafički je igra predivna, a art je naravno i dalje odličan.
Side questovi imaju velik utjecaj na svijet, a ponekad i na sam main quest.
Bugove srećom nisam puno susretao osim kad je Roach jednom odlučio odletiti do Novigrada, no to ću zanemariti...
96h čistog užitka u detaljnom svijetu punom živopisnih likova isprepleten emotivnom i vrlo razrađenom pričom.
Na kraju putovanja mi je ostao osjećaj zadovoljstva dobivenim krajem, ali isto tako i onaj osjećaj 'daj mi još!!!' koliko sam se uvukao u igru...
U svojih 14 godina gameanja, ovo je jedna od najboljih igri koje sam ikada igrao, a prvi prelazak će definitivno ostati dobro upamćen :)