maverick
Zbog dva vrlo jednostavna razloga.
Potencijalno kršenje igre
Na službenoj Nexus stranici moda izričito piše da treba biti pažljiv kada se koriti fast travel jer može skršiti određene questove. S obzirom da zna biti puno questova u journalu, to je pomalo riskantan potez.
Jednostavnost implementacije i osobni ukus
Meni nije smetalo što ne mogu putovati otkud god da poželim. Dodalo mi je potrebu za istraživanjem svijeta da otkrijem putokaze kojih ima i više nego dovoljno. Isto kao što mi nije smetao nedostatak "pravog" fast travela u RDR2. Nekome će to možda smetati pa će si aktivirati. Međutim, s obzirom da je riječ o modu koji je vrlo jednostavno instalirati i aktivirati, nema razloga ne probati bez potencijalno problematičnog moda i vidjeti odgovara li nekome vanilija ili ne. Ako odgovara, super, ako ne, instalira si mod i pripazi malo na spremanje igre.
To je konkretno za ovaj mod, no kada si već spomenuo, iz osobnog iskustva s modovima mogu se kratko osvrnuti i na neke od ostalih koje si spomenuo.
Modovi s poboljšanim teksturama mogu biti pogodak i promašaj. Stvar je u tome da se mijenjanjem tekstura može dogoditi nekompatibilnost prilikom koje se teksture neće učitati pa će na nekim objektima nedostajati tekstura. Također, modovi za teksture su nerijetko loše optimizirani što može stvoriti nepotreban stres na mašinu. Da, ima nekih tekstura koje su mogle biti bolje u igri (užad ili voće na tržnici, znaš točno na što mislim), ali neke stvari nisu vrijedne ako je igra sama po sebi predivna i dobro se drži.
Na kraju bih predložio da nikako prilikom svog prvog prelaska ne koristi modove koji mijenjaju sistem borbe ili floru i faunu svijeta. Takvi modovi u potpunosti mijenjaju dojam o igri i moraju biti izuzetno pažljivo balansirani kako ne bi napravili veću štetu dojmu nego korist. Igra i njen svijet su dizajnirani da se čudovišta i životinje pojavljuju tamo gdje se pojavljuju i sukladno bestiaryju igre kako bi se netko mogao orijentirati pomoću njega. sukobi su dizajnirani kako bi bili prilagođeni zonama u kojima je level prilagođen očekivanom levelu igrača. Ponovit ću, takvo što u potpunosti mijenja dojam o igri i čak ih ne bih u potpunosti preporučio ni u prvom prelasku neke igre koja je osrednja i ima većih problema, a kamoli kada je riječ o odličnoj igri kao to je The Witcher 3.
Što se tiče modova koji služe kao zakrpe, oni također mogu prouzročiti više problema nego rješenja. Većina bugova u igri je popravljena i siguran sam da će dobiti gotovo besprijekorno iskustvo i bez tog moda.
Ja shvaćam da su neki modovi stvoreni za specifičan ukus, no neki od nabrojanih drastično mijenjaju iskustvo i zbog toga ih ne bih nikako predložio za prvi prelazak. Kada se netko upozna s igrom, kada ju dovoljno odigra, onda može i sam zaključiti koji aspekti bi mu drukčije odgovarali.