Igrao sam ja gta5 po izlasku na ps3 i nije ni tada bio Bog zna sta. Sumnjam da bi se ista promijenilo da si ga igrao i prije. Moguce je da si omatorio za igre tipa gta i slicno. meni je osobno Vice City nekoc bio najdraza igra no kada dns pogledam koliko je Rockstar iskopirao filmove poput Scarface, Carlitov Nacin i jos neke te kako je gameplay u sustini slab i sa vremenom brzo dosadi, vidim koliko je zapravo malo originalnosti u tom timu i kako se od tada jako malo u sutini promijenilo. I dalje vuku jednu te istu spiku o americkom drustvu i pretjeruju sa likovima i njihovom karakterizacijom. I dalje svu mogucu inspiraciju vuku iz filmske industrije i misije im nerijetko izgledaju copy paste scena iz filmova te i dalje forsiraju "polurealizam" (kako drugacije to nazvati kad im ne uspijeva ni jedno ni drugo) s kojim su zapoceli jos u San Andreasu. Malo se toga na bolje, osim tehnikalija, promijenilo od trojke i nije ni cudo, ako si igrao gotovo sve Rockstar igre do sada kao ja, da osjetis zasicenost i dosadu. GTA 5 je bío naime i zadnja igra koja se kupila po launchu i bas je ta igra bila prekretnica prestanku prakticiranja takvog sistem kupnje. Sada radije cekam neku "ispoliranu" GotY verziju igara i igram na "sigurno".
Igram vrlo malo i nikako u zadnjih nekoliko godina i moram reci da se nisam nadao da ce me neka igra uhvatiti kao W3. Je da sam ju igrao 3 mjeseca, ali ne jer je zamorna vec jer nemam vremena,ali svejedno smatram postignucem utrpati 200 i kusur sati igranja u tom vremenskom perijodu. Kada sam zapravo shvatio da je ova igra masterpis je kada sam i nakon nekoliko dana nakon odigravanja Wild Hunta razmisljao o igri, prici, samom kraju Geraltove price i odlukama koje sam donijeo tokom igranja. To mi se nikada nije dogodilo gotovo s nijednim medijem u zivotu osim bogovskim Demonom Ludila (Divovi dobrai zla) koje je napisao odlicni Tiziano Sclavi a oslikao maestro Gallieno Ferri no opet ne na taj nacin jer je to gotovo stivo na koje nemam nikakvog impakta. Ako cemo iskreno prica Wild Hunta nije nesto nevidjeno po pitanju pisanja (npr prica o Olgierdu i Iris u HaS je puno bolje napisana), ali bas kao u The Last of Us, prica Wild Hunta igra na kartu emocija i tu briljira te osjecamo kako je Gearlt centralni liki, nesto sto se izgubilo u prici u HaS gdje Geralt izgleda kao Olgierdov i Gaunter O'Dimm-ov potrcko koji se sto prije zapravo zeli izvuci iz te situacije te dolazi nakon ucinjene stete i tu je da popravi sto se popraviti da i zapravo sluzi kao katalizator epilogu same price. Iz tih razloga nisam osjetio povezanost sa samim likom Geralta i pricom kao u Wild Huntu pa cak i u BaW gdje je takodjer Geralt jedan od centralnih likova iako ne u tolikoj mjeri kao u WH. Scena kada Geralt udje u kolibu na Otoku magle je nesto so cu pamtiti do kraja zivota i najezim se cim pomislim na nju, bas kao i na kraj Wild Hunta !!!SPOILER!!!ako ste posjetili Emhyr var Emreis sa Ciri nakon bitke u Kaer Mohren i dobili good ending u kojem Ciri postane njegova nasljednica !!!SPOILER!!!
Iz tih i mnogih drugih razloga je Wild Hunt najbolje sto sam ikada dozivio na ijednmom mediju i razlog sto cu i Cyberpunku dati sansu iako me setting i prvo lice te cinjenica da sami kreiramo lika ne privlace. Iskreno se nadam da ce se nakon tog izleta CDPR vratiti Witcher serijalu i nastaviti tamo gdje su stali, ovaj puta mozda u ulozi Ciri. Do tada ostaje smao nada...