Mali osvrt nakon 25-30 sati igre:
Dugo me jedna igra nije ovoliko oduševila. Već dugo igre smatram samo neobaveznom zabavom. Ali ovo...
Svaki put kada mislim da ne može bolje ova me igra iznenadi. Priča, likovi, questovi, contractsi...Kad vidim da sam na neke side questove potrošio po par sati i da su pričom i mehanikom ponudili više nego main questovi u ostalim RPG-ima znam da igram vrhunsku igru.
Jednostavno, što više igram to sam više oduševljen. Od prvog contracta sa onim Noonwraithom, pa apsolutno fenomenalnog questa sa Bloody Baronom, nevjerovatnim Cabaret side questom iz Novigrada. Pa onda Gwent, skupljanje karata i slaganje deckova, neke partije koje su bile neizvjesne do samog kraja...
A tek kad sam prvi put došao u Skellige, ona animacija sa vikinškim sprovodom, pa sam izgled istoga, atmosfera sjevernjačke hladnoće uz obalu...
Definitivno uzimam i ekspanzije, pročitao sam stranicu prije sadržaj iz Blood and Wine, to je cijela nova igra a ne ekspanzija, neke igre ne ponude toliko sadržaja u cijeloj franšizi.
Tu i tamo imam kakvu sitnu zamjerku ali su one toliko beznačajne u odnosu na ostalo.