Da nakon dugo vremena napišem obećane komentare...
Ulazeći u igri pretpostavio sam da će mi se svidjeti iako sam bio malo skeptičan jer se sječam da sam davno gledao neki YT gameplay dio, onaj s Jonnyjem i nije mi bilo ništa posebno. Malo je reć da je to bilo ništa u usporedbi s pravom igrom.
Nisam odigrao puno RPG-a u životu, Skyrim, Fallout 3 i još nekoliko možda... ne znam koji je razlog tome jer svaki put kad ih igram oduševim se. Nakon Skyrima ovo je valjda prva igra u koju sam uložio više od 100 sati na SP... barem mislim da jesam jer tajmer ne radi.
Toliko toga za radit u igri, onaj osjećaj kad ne znaš di bi počeo je skoro stalno prisutan. Glavni quest je vrlo zanimljiv i questovi su dobri, jedino ima previše onoga, ako oćeš da ja napravim nešto za mene ti napravi ovo za mene i tako u krug. Na sreću okoliš je predivan i raznolik pa nikad ne dosadi jer se uvijek to nešto događa na drugačijoj lokaciji, s drugačijim uvjetima i drugačijim beštijama. Svidio mi se sustav potiona jedino je inventory malo zeznut na PS4 jer je dosta spor i nepregledan. Posebni potioni za borbu protiv posebnih vrsti neprijatelja, fora. Šteta šta ne ide više stvari u quick inventory. Oni kokteli čine se fora i mislim da daju na zanimljivosti samoj igri, ali nisam ulagao u alkemiju pa ih nisam ni koristio, osim onog za veći inventory weight.
Ono di posebno igra briljira su side questovi koji često ispadnu duži i kompleksniji od same priče. Posebno su dobri oni koji čine set za određenog NPC-a. Likovi su fantastični, Geralt mi je fenomenalan lik, a sporednih je brdo i svaki je poseban na svoj način. Triss, Yenn i Ciri naravno u prvom planu.
Witcher contrati zanimljivi i tjeraju na pripremu. Zanimljive pričice vezane uz njih.
Glavni negativac mi je dobar, ispunio je svoju svrhu, ali mi na kraju i nije ispao toliko "moćan".
Lokacije su woww, toliko raznolikih, Novigrad mi je nekako najbolje sjeo, možda i zbog samih questova u njemu koji su mi možda bili i najzanimljiviji. Malo mi je žao što nije veći dio priče i zadataka općenito u Kaer Morhenu koji mi je odlična lokacija. Također, onaj quest s Avalachom, woww (mislim da znate na koji mislim). Ambijentalna muzika je savršena, svaka lokacija ima svoj ton i temu.
Inventory je super, bestiary i characeter entry zanimljivi i korisni.
Gwent je jedna posebna priča za sebe, igra u igri. Koliko sam sati na njega potrošio, znao bi po par sati samo njega igrat. Jednom sam i protiv istog lika igrao sati i pol dok ga nisam dobio iako sam imao očito slabiji deck. Al kad se zainatiš... Jedino sam sad već prejak za sve u igri pa mi i nije neki gušt. Predobar osjećaj kad nadmudriš komp.
Najveća zamjerka ide mi na kontrole koje su pre clunky i nekad su me znale stvarno naživcirat.
Evo, nešto na brzinu nabacano, nešto sam sigurno i izostavio, ali nema veze. Oduševljen igrom u cjelini, malo se odmaram sad pa se vraćam u pustolovine. Ostalo mi 80-ak upitnika u Skelligeu. Side misije sam riješio, tj. bar one koje sam imao... vidio sam da sam i neke propustio... + nisam odigrao one DLC misije. Witcher contracte sve riješio. + Imam Hearts of Stone i Blood and Wine za odigrat kad dođe. U svakom slučaju još pun k za igrat. Genijalna investicija, za dvjestotinjak kuna dobio tonu genijalnog sadržaja.
Na kraju završio u Mastercrafted Wolven setu.