U kasnim večernjim satima HRT ovih blagdanskih dana ima obične ali meni divne i umirujuće ljubavno-božićne obiteljske drame a jedna je:
-The Christmas Chalet "Božićna koliba" (2019)
Tročlana obitelj tj. rastavljena mama, njena 15-godišnja kćer i njena baka (a fali im još samo četvrti muški član) krenu na zimske blagdane u seoski zavičaj da provedu nezaboravni Božić i mama inače fotografkinja usput poslika par fotki za turističku web stranicu za koju radi te unajme kućicu koju će djeliti sa još jednim avanturistom piscem romana koji zbog administratorske greške unajmi istu tu kućicu i tu počinje malo drame, komedije i na kraju romantike.
Pisac se zaljubi u fotografkinju i ona u njega, njena kćer to ne odobrava misleći kako je mama ta koja je razorila brak između sebe i njenog tate i nabija joj to na nos često. Nakon nekog vremena dođe tata da proslavi Božić i kupio čak i poklon, hehe! Piscu to nije nimalo lako i napušta kućicu ostavivši oproštajno pismo koje predaje baki u ruke jer i sam dok je bio mladić tata ih je napustio i očekivao ga je svake godine za Božić da će se vratiti ali nije nikad. U razgovoru fotografkinje i njenog bivšeg kćer im saznaje da je tata taj koji je kriv za raspad braka zbog druge, okreće priču i prikloni se mami, baka uletava sa piščevim pismom i daje svojoj kćeri a tata u plaču napušta kućicu.
Iako je ovo prethodno u spoileru nisam napiso kako i što se dalje zbilo ali nije nit teško za pretpostaviti.
Svakako tko voli ljubavne priče sa božićnim ugođajem neka pogleda. 7.5/10.
-Ice Age 2 "Ledeno doba 2" (2006)
Iako mi je bolji prvi dio kao i u svemu što gledam pa i odigram ono prvo mi je zakon. Jer kao da je to prvo napravljeno kao pilot projekt pa ako uspije ide se na nastavak. Sve je uloženo i skoro kompletna logična čitava priča u prvi dio a nastavci su tu da bi produljili ono što je možda očito i predvidljivo ali zna nas iznenadit. Priča u 2 se tek sad počela razgranjivati u više smjerova da bi uslijedio planirani treći nastavak.
Zbog toga što mi je simpatična postava likova i sama njihova avantura koju prolaze kroz maštovit i duhovit razrađeni scenarij obožavam taj serijal. Naša sinhronizacija je odlično napravljena. Gledao sam i titlovanu verziju dok još nije bio sinhroniziran i zbilja drugačije sve to skupa izgleda odnosno zvuči kad čujete originalne glasove. Zbog svega navedenog dajem mu 8/10.