Mortal Kombat II

Kao nekome tko je na zadnje dvije igre utrošio 4-znamenkasti broj sati, film je jebeni guilty pleasure. Premda ima čudnih cut-ova usred scena i od same radnje ne trebate očekivati apsolutno nikakvo čudo, MK2 je upgrade u svakom mogućem smislu na jedinicu. Ovo se gleda radi brutalnih fightova te ikonskih i karizmatičnih likova, a tu su pogodili baš kak treba.
Odmah u glavu, Karl Urban kao Johnny Cage je sabio i opravdao sva moja očekivanja, a Kitana je nadaleko najpozitivniji dio cijelog filma. Johnny fuckin Cage full djeluje over the top, ali ako se mene pita, skinuli su ga majstorski.
Kitana (Adeline) mi je legla savršeno. Dali su joj važnu ulogu i odradila je to baš kak treba. Novi fan favourite, garantiram. To što se mlati ko luda, što je full zgodna i što izgleda predobro u kostimu su samo dodatni plusevi.
Od Shaoa se očekivala jednodimenzionalnost i nema tu nekog iznenađenja, ali glumac je uvjerljiv i dobro ga je skinuo. Jade, Quan Chi, Baraka i Sindel zatvaraju krug novih likova i zadovoljan sam njihovim prikazom. Sa Barakom su otišli u smjeru kojeg nisam očekival, al brate, ispalo je predobro 😄.
Ne znam koliko ste si spojlali sa trailerima oko povratka nekih likova, ali Kano je opet ukro svaku jebenu scenu u kojoj se pojavio. Tko god mu je pisao dijaloge, dobio je odriješene ruke i to je iskoristio na max. Urlanje.
Kung Lao nije dobio toliko screen timea koliko sam se nadal, ali je njegov fight sa Liu Kangom najbolji fight cijelog filma. Općenito su baš svi fightovi odrađeni jako uvjerljivo, fenomenalno su koreografirani, sa prepoznatljivim stilom svakog borca i baš pogođenim prikazom njihovih trademark poteza, a dvoboj njih dvojice je zbog svega nabrojanog jebeno perfektan.
Malo razočaranje su Scorpion i Bi Han (Noob Saibot). Ne u smislu fighta jer to je bio jebeni jawdrop za gledat, nego što su ovdje stavljeni u sporedni plan. Ok, nije lako ukomponirati njihov sukob da se proteže kroz ostatak radnje te je logično da dobe manje screen timea, a realno je i Sub Zero bio okosnica prvog filma, ali ostaje mali žal za tim s obzirom na to koliko su jebeno prikazani. Noob Saibot mi je bio main u MK11 i vidjet ga ovako brutalno predobro prikazanog na velikom ekranu je bio neopisiv gušt.
Također ostaje malo žaljenje i za legendarnim soundtrackom. Tek djelomično iskorišten kroz par scena u filmu, taman da malo podigne nabrijanost. Mogli su si dati i malo više oduška kao što su si dali u creditsima. 90% dvorane je ostalo sjedit nakon kraja.
Fightove i koreografiju sam spomenuo, čista rasturačina. Likovi full dobro prikazani, skoro pa nemam zamjerki. Dijalozi odrađeni nemjerljivo bolje nego u jedinici, ni blizu nekog cringeanja. Humor najčešće na visini, Johnny i Kano bez premca. Brutalnost i nasilje na očekivanoj razini, neke smrti i fatalityi su definitivno podigli obrvu. Arene za dvoboje preslikane iz igara, predobro.
Stara ekipa je solidno odradila svoje, neki više neki manje. Osobno mi ni Raiden ni Shang Tsung nisu nešto pogođeni sa castingom, ali ovdje su relativno sporedni pa mogu prijeć preko toga.
Nije savršen film, miljama od toga, al ja ću ga s guštom pogledat još nebrojeno puta. Treći film je već potvrđen (i očit s obzirom na kraj), naravno da se ide na prvi termin prikaza čim dođe.
Kak sam rekal - kao fanu, čisti guilty pleasure i top film.
Uvjeren sam da će i ostatku ekipe bit i više nego solidan ljetni popcorn brainless film za gušt, i sa tim očekivanjima treba ić gledat. S moje strane preporuka do ibera, ali nemrem reći da sam full objektivan. Doduše, po komentarima koje čitam, većina ljudi je jako zadovoljna. Od "profi" kritike ionako nisam očekival ništa.