Miracle (2021) - 8/10
Fina krimi-drama rumunjskog redatelja Bogdana Apetrija. Slično kao i njegov prijašnji film (Unidentified), ovo je mračna i zajebana priča čiji tempo neće svima leći, ali je generalno jako intrigantna. Jedna zastrašujuća scena u centru filma definitivno će mi ostat u pamćenju.
Boy from Heaven (2022) - 7/10
Švedski politički triler smješten u Egiptu. Odgledao ga nedavno u Motovunu što je bilo zanimljivo iskustvo, premda mi sam film nije na razini redateljevog The Nile Hilton Incidenta. Ali zavrzlama i špijunskih taktika ne fali, tako da drži pažnju puna dva sata.
Girl in the Picture (2022) - 7/10
Interesantan dokumentarac. Slučaj kojim se bavi je baš oduran. Volio bi da se saznalo malo više konteksta u vezi psihopatskog Floyda.
Prey (2022) - 5/10
Ne smatram se ljubiteljem Predator franšize (izuzev kultnog originala), pa nisam imao velika očekivanja od ovog filma. Svejedno ih nije baš ispunio. Lišen je tenzija i napunjen osrednjim CGI-jem gdje god ga se moglo ugurati. Plus za ambijent i ideju, minus za predvidljivost i općeniti nedostatak uzbuđenja. Bar predator ima par svojih momenata.