Don't Look Up
Plenković me ipak uspio nagovoriti na gledanje, no nisam oduševljen kao on. Iako ima nekoliko sjajnih trenutaka, nekad uistinu pretjeruje s libertarijanskom propagandom te očito gura pred nos svoju anti-Trump i pro-vaxxer agendu. Ne kažem da su ti stavovi krivi ili loši, ali mi nije bilo to baš dobro balansirano. Iz satire u slap-stick, iz slap-sticka u Seth Rogen scenarij, pa onda opet na kritiku društva itd. Slična stvar je kod glume. Leo i recimo Cate Blanchet su mi bili sasvim ok, ali Meryl Streep mi je pružila baš loš performans. Toliko vidljiva prisilna improvizacija i namjerni overacting samo da bi i ona bila jedna od ljudi koji su ismijali bivšeg predsjednika u obliku uloge. Osobno, Idiocracy mi je i dalje bolji u slanju poruke koju želi slati ovaj film.
Tick, tick...Boom!
Da odmah ovaj film bude odbojan dobrom broju ljudi, reći ću da se radi o mjuziklu, tj. adaptaciji rock monologa Jonathana Larsona. Sada kad je to rečeno, mogu reći da se radi o jednom od kvalitetnijih uradaka koje sam gledao iz 2021. Priča, glazba i gluma su bile na nivou, no posebno moram istaknuti Andrewa Garfielda koji, kad uzmem u obzir sve što sam pogledao, sazlužuje biti nagrađen za ovo. Najbolji glumački performans 2021. zasada. Izostaje malo kohezije u priči, i neke glazbene numere su ponekad stvarno too much (ima jedan period od pola sata kada svake dvije minute pjevaju, a niti jedna pjesma me nije baš oduševila), ali u principu se radi o jednom baš dobrom mjuziklu/filmu.