Blue Collar (1978) - 7/10
Krimi-drama sa Harveyjem Keitelom i Richardom Pryorom, debitantski film dotadašnjeg scenarista Paula Schradera. Dobar uradak, zabavan, sa par bizarnih scena, ali u globalu sasvim OK.
The Trip (2021) - 7/10
Otkačena crna komedija Tommyja Wirkole, lika koji stoji iza Dead Snow serijala pa ne čudi da je i ovaj film laganica za gledanje. Ponekad je predjetinjast, ponekad forsirano "kulerski", no faktor zabave je na razini. Na Netflixu je film.
The Card Counter (2021) - 6/10
Još jedan Schraderov film. Očekivao sam više, moram priznati. S obzirom da mi je First Reformed bio dosta dobar, ovo je korak unazad u smislu pisanja i ukupnog dojma. Film je kartaška krimi-drama koja je zapravo studija karaktera, ali nije dovoljno razrađena ni napeta da uspije u svom naumu. Drži pažnju i to je najbolje što mogu reći za ovaj film.
Spider (2019) - 7/10
Čileanski triler u kojem se romantika isprepliće sa političkim ekstremizmom, ispričan kroz dva razdoblja. Pratimo nekolicinu radikala koji svojim djelovanjem u 70-ima stvaraju još veći kaos u ionako nemirnom periodu te zemlje, te iste te ljude 40 godina kasnije kada se moraju suočiti sa svojim zločinima. Intrigantna priča (djelomično bazirana na istini) te moralno upitni karakteri u centru iste čine film zanimljivim tijekom čitavog trajanja, no možda su to i glavni razlozi zašto se doima bezdušnim na kraju. Atmosfera je uvjerljivo dočarana te radnja koherentno složena. Ali, unatoč tome, imam osjećaj da nešto fali u miksu da vas zaista impresionira. Eto kad imaš fašiste u glavnim ulogama, premda to filmu daje dodatni sloj intrige.