pogleda sam (po ko zna koji put već) "eyes wide shut" kubricka sinoć. nemojte me krivo shvatiti, ja obožavam cijeli film, ali . . . Prvih Četrdeset Minuti Filma . . . EEEJJJ!!
zapravo, evo recenzija prvih četrdeset minuti "eyes wide shut" kubricka:
postoji scena u twin peaksu u kojoj presveti dale cooper prezentira jednu od svojih životnih filozofija harryju nakon što ovaj odbije kavu od shelly jer: "moraju ić. žure."
coop mu kaže (i neću parafrazirat, CITIRAT ću jer . . . ZNAM): "otkrit ću ti malu tajnu: svaki dan, jednom dnevno, daruj si nešto. ne planiraj, nemoj čekat, samo pusti da se dogodi. to može bit nova košulja iz trgovine s odjećom, vidjeti mačku kako drijema u tvojoj uredskoj stolici . . . ili dvije šalice dobre, vruće, crne kave."
prvih četrdeset minuti "eyes wide shut" kubricka nije nova košulja, nije ni mačka koja drijema u tvojoj uredskoj stolici, a nije ni šalica dobre, vruće, crne kave . . . međutim, prvih četrdeset minuti "eyes wide shut" kubricka su . . . poklon. darujte si ga.
btw. @krpa spremia sam već toliko ovih tvojih filmova/preporuka da jednom kad se opet vratim filmovima nakon europskog prvenstva, očekujem ništa manje nego renesansu vlastitog bića. iako ne interferiram (lol) uvijek u ovom topicu, želim da znaš da cijenim tvoj doprinos!! :333