Murder Death Koreatown (2020) - 6/10
Bacio se na gledanje nerazvikanih found footage filmova i ovaj je prvi u nizu. OK ideja, puno praznog hoda, slab payoff. To je u globalu to, ali malo je zanimljiviji bio nego što zvuči u prošloj rečenici.
I'm Thinking of Ending Things (2020) - 7/10
Enigmatična drama Charlieja Kaufmana, poznatog redatelja/scenarista koji u svojim filmovima istražuje svakakve filozofske misli. Ovo je jedan takav, eksperimentalan uradak sa puno dijaloga, neobičnom strukturom i puno preispitivanja životnih problema. Nije mi nešto wow ali je dokaz da se radi o djelu talentiranog filmaša koji može na kvalitetan način isporučiti neobičnu priču.
The Woodsman (2012) - 7/10
Natrag na found footage, ovaj ponekad napet filmić prati lika koji si je umislio da je Bear Grylls te se sam uputi istraživati šumu u Belizeu. Dosta brzo sam se ufurao u film i bio mi je sasvim OK, sličan je bigfoot hororima kao Willow Creek ili Exists.
#Alive (2020) - 6/10
Korejski zombie film koji je izašao neposredno prije dugo iščekivane Peninsule zbog koje je malo pao u sjenu iste, no ispao je definitivno bolji u mnogo pogleda. Dramski standardno za žanr, ali akcijske scene su highlight i energetičan tempo ne dopušta da vam bude dosadno, iako u globalu film nije ništa originalno ili specijalno. Vizuali su baš odlični, to treba napomenuti. Nema gubljenja u kaosu bez obzira na to koliko akcije ima u kojoj sekvenci.
Mortal Remains (2013) - 5/10
Opet found footage horor, ovaj mi je nekako postajao mlak s vremenom. Ništa pamtljivo ili vrijedno razglabanja.