Avengers Infinity War
Više - manje je većina već sve rekla.
Ovo nije moglo podbaciti i bome nije...ja unazad 2 sata razmišljam što i kako, vrtim si scene...
Infinity War je film koji se gleda više puta, nema stajanja, nema predaha, šokovi i sjajne scene jedna za drugom, dlake na ruci u par navrata doslovno kao Peteru na početku filma.
Thanos je najbolji negativac kojeg smo dosad imali prilike srest u comic book filmovima, i ta skoro pa nemoć svih likova protiv njega je tako prokleto dobro prikazana i prenesena na ekran...brutalno.
Kakva karizma i moć tog lika, motivi koji ga pokreću (a o kojima bi se moglo pričat), njegova nemilosrdnost u izvršavanju svoje misije...kakav lik, strašno.
Pa i sam kraj premda je cliffhanger samo takav, da si kosu počupaš od muke, je ustvari njegova pobjeda.
Naravno, meni su oči ispale na taj kaos koji je nastao, na neke najdraže likove mrtve. Nije konačno, očito, bar ne za sve, ali jednostavno više ništa nije kao što je bilo.
Na smrti nekih likova nisam bio spreman, nikako, i taj potez zaslužuje svaku pohvalu, treba imat muda.
Captain Marvel ulazi u igru, a očekujem i Adama Warlocka, koji je, bar po onome što sam ja čitao, praktički i najvažniji u ovome...samo ne znam kako će ga uvrstit tu.
Humor je većinom pogođen. Ne uvijek u pravo vrijeme, naruši ozbiljnu atmosferu filma, ali fore su u većini slučajeva vrh. Osim Bannera, očaj.
Kad sam se već dotakao loše stvari, smetala me pomalo shaky kamera u nekim scenama borbe te manji screentime Capa.
Za rupe u priči (kojih sigurno ima, al di da ih još i tražim i uočim :) ) moram ovo pogledat još par put, sa smirenim živcima :)
Pričat ćemo sljedećih dana o filmu, previše je toga da sad odjednom iznesem u tekstu, a i još uvijek sam pod dojmom. Poznavaoci univerzuma imaju zasigurno neke ideje kako će sve to ić (recimo, zadovoljstvo mi bilo pročitat zadnji Blaeov post), ali i dalje su to nagađanja jer je ovo sve završilo totalnim klimaksom.
Naravno da će Time Stone imat veliku ulogu, ali ovo sad treba pametno izvest...ne sumnjam u njih, naravno, ne nakon Infinity Wara :)
Kakav film, ljudi dragi...