Lara Croft: Tomb Raider (2001)
PG-13 | 1h 40min | Action, Adventure, Fantasy | 15 June 2001 (USA)

★★★★
Pokušao sam ovim neznam ni sam po koji put gledanjem isprat gorak okus ovog zadnjeg Tomb Raidera. Objektivno ovaj film je možda djetinjast i trešast, no Lara Croft: Tomb Raider je moj "guilty pleasure". Istina, film je u onim usporenim scenama fakat govno, to nije ni usporeno nego doslovce brejkanje 4 FPS-a, no sve ostalo je meni je-be-no. Jedan od davnih reviewa od filma mi se zauvijek urezao u sjećanje. "Talented, brilliant, incredible, amazing, show-stopping, spectacular, never the same, totally unique, completely not ever been done before, unafraid to reference or not reference, put it in a blender, shit on it, vomit on it, eat it, give birth to it." Angelina je moja slaba točka prije, za vrijeme i poslje ovog serijala. A kao Lara je vrh vrhova. Možda ne najidealnija Lara, ali sav Larin koncept je prostudirala, naučila, ižvakala i ispljunula. Svaka sekunda koju glumi mi je horny i pleasure time. Film lajkam što zbog nostalgije, a što zbog toga što i nakon deset godina od zadnjeg gledanja mi rula i owna. Tako se radi film po igri , a da pritom ostane svoj i zadrži te postavi svu kulnost što nosi. Angelina u svim trenucima filma izgleda presavršeno. Od frajerice, pljačkašice, nevinašca i dobre osobe te dame u bijelom. Volim te Lara, Angelina. <3