Slabo sam gledao filmove ovih dana. Bit će da je zbog toga jer sam bio benan i depresivan. Pa da krenemo... (neda mi se pisati opise i recenzije jer ih ne zaslužujete)
B14? part 1 & 2 (2012)
War Soldiers (2017)
Dva afrička filma, nemam pojma odakle. Ja Afriku ionako dijelim na Egipat, Zimbabve i ostale zemlje koje šire AIDS, pa nije ni bitno. War Soldier je nešto kao Who Killed Captain Alex, samo bez naratora. Nije ni loš. B14 je... pa neznam, pogledajte trailer. Lik se zove Scorpion, ima čuveni Scorpionov potez i kradu elemente iz Matrixa:
https://www.youtube.com/watch?v=UA_SYd_eNZ8
Najgore od svega je to da i dalje ima bolje specijalne efekte od bilo kojeg hrvatskog filma.
Death Ship (1980)
Brod kojim odjekuju glasovi davno poginulih nacističkih vojnika pokušava ubiti svoje putnike. Jebeno. I negledljivo.
Manos - The Hands of Fate Remastered (1966)
Čuveno djelo sedme umjetnosti, ujedno poznato kao jedan od najgorih filmova ikad, konačno je doživio svoj fejslifting prije par godina kada su ga malo ''ispeglali'' (jer je originalni film bio čisti kaksak po pitanju kvalitete slike). Doduše, nije ni ovaj BAŠ TOLIKO bolji, ali svakako se razlika vidi. Ovaj film je nešto posebno što svaki čovjek treba doživjeti i pogledati prije svoje smrti.
Birdemic - Shock and Terror (2010)
Birdemic 2 - The Resurrection (2013)
Teško je reći koji je od ova 2 filma bolji (ili gori, kako to god već funkcionira).
Blade Runner 2049 (2017)
Mora se priznati, film zbilja izgleda impresivno s vizualne strane. I to je uglavnom sve pozitivno što o njemu mogu reći.
Blood Money (2017)
Ovaj http://www.imdb.com/title/tt3758852/?ref_=rvi_tt
(jer vidim da ima još jedan sa istim imenom iz ove godine)
Ovo je jedan od onih filmova koji su valjda napravljeni sa namjerom da ih mrziš. Uistinu sam se trudio naći nešto pozitivno ovdje, ali ne mogu. Tri prijatelja iz djetinjstva - dobri dečec, zgodna curica i brat (da ne kažem n***er) - se nađu nakon dugo vremena i krenu se vozikati na kajaku, Otprilike u isto vrijeme pada avion u kojem je John Cusack - kojem, kao što rekoh, pada avion, ali ne onako naglo kao karijera Nicolasa Cagea - i koji sa sobom nosi torbe pune novaca. E sad lagano pogađate o čemu se ovdje radi jer ta radnja je viđena u stotinama drugih filmova. Naš trojac nailazi na novac, dobri dečec želi pobjeći, kjut curica radi totalni preokret (full 360 and walks away, kako bi neki rekli) i postaje žešći psihopat, a brat ni sam ne zna što bi sa sobom. Ali fascinantan mi je odnos među likovima. Žena se ponaša kao matica, a ovi šute kao kujice i ni riječ da bi prigovorili kada joj se na licu pojavi bijes. I, naravno, obojica su ju jebali (doduše, ne tokom filma). Ovakve likove ni najekstremniji feminist nebi mogao napisati. A da ne pričam o Cusacku koji ubije rendžera i govori omg omg mg, da bi 3 minute kasnije uzeo snajper i pucao na ovaj trojac (i ne može ih pogoditi sa 20 metara daljine, lel).
Aliens vs Titanic (2017)
Ujedno poznat i kao Aliens vs College Girls, što je valjda promijenjeno da bi se nekakva tužba izbjegla. Titan 1C je brod koji putuje svemirom kada najednom naiđe LEDENI komet (pa zar nije svaki komet ledeni ako je u svemiru temperatura ispod nule?) i sjebe ih, par njih završi na neistraženom planetu i tu krene bitka za preživljavanje. Film je inače radila ekipa koja je zaslužna za remek djelo Rise of the Black Bat, film u kojem lik nosi lošu kopiju Betmenovog odijela i obračunava se sa kriminalcima, a ovo je još gore.
A sad, preporuke.
Blade
Pogledaj B14
ZoNTrA
Pogledaj Manos
@svi drugi
Izbjegavajte sve ove navedene filmove.