Police Tactics (1974) - 8/10
Četvrti nastavak Battles of Honour and Humanity serijala. Još yakuza, još ubijanja i prevara i još zabave ukratko.
Final Episode (1974) - 8/10
I konačno došao do zadnjeg nastavka koji nastavlja u istom tonu kao prethodnik. Serijal kao serijal je zadovoljavajuć i vrijedan preporuke ljubiteljima yakuza tematike.
Are You Lonesome Tonight? (2021) - 6/10
Kineski noir koji je premijeru imao na ovogodišnjem Cannesu. Vizualno i tehnički odlično ostvarenje koje sputava problematičan i jedva koherentan scenarij.
Made In Hong Kong (1997) - 8/10
Hongkonška indie drama o izgubljenom tinejdžeru koji u očaju poseže za radikalnim životnim odlukama. Zanimljiv i zadovoljavajuć film.
The Long Walk (2019) - 7/10
Ovaj film iz Laosa spaja triler, ruralnu dramu, time travel i futurizam u jedan neobičan paket kod kojeg niste sigurni u kojem smjeru će krenuti. Mrvicu preapstraktno i presporo za moj ukus, ali vrijedilo je odgledati.
Last of the Wolves (2021) - 7/10
Jako zabavan nastavak odličnog krimi-trilera The Blood of Wolves. Iako prati već viđenu formulu zagriženog murjaka u lovu na opakog kriminalca, film definitivno ne razočarava u smislu količine zabave koju nudi. Krvi i melodrame ne fali.
My Blood and Bones In a Flowing Galaxy (2021) - 8/10
Vrlo fin, elegantan blend teen-drame i trilera koji je dovoljno izopačen da uopće ne pada u sumnju iz kojeg kraja svijeta dolazi. SABU mi je jedan od dražih japanskih modernih redatelja zbog svoje vještine spajanja žanrova i ovdje takav pristup opet funkcionira. Premda previše melodramatičan i predug za svoje dobro, ima prilično efektan završetak koji lijepo zaokružuje nepredvidljivu priču.
Beckett (2021) - 7/10
Netflixov triler u kojem se sin Denzela Washingtona nađe usred političke urote tijekom ljetovanja u Grčkoj. Zanimljiv throwback na političke trilere 70-ih koji pomalo netipično iskorištava premisu, prije svega kroz lik Washingtona koji jednostavno nije spreman niti ima iskustvo za nositi se sa takvom situacijom. To dovodi do scena u kojima se na jedvite jade spašava od korumpiranih murjaka i ubojica, što je zanimljiv odmak od Teneta. Uglavnom, film vrijedi pogledati iako ima određenu sporost i low-key pristup koji neće svima leći.
Barbara (2012) - 7/10
Rekoh da pogledam još koji film njemačkog redatelja Christiana Petzolda, čiji Phoenix mi se dosta svidio kad sam ga odgledao prije par godina. Kod ovog filma mi se dopalo što ruralnoj drami daje malo brži ritam time što je radnja smještena u Istočnoj Njemačkoj u doba Stasi nadgledanja građana (slično kao u The Lives of Others). No volio bi da nisam pročitao nikakav review prije gledanja jer su mnogi film nazivali trilerom a mislim da to ipak nije osim u jako, jako malo scena i to jedva. Sam po sebi nije loš uopće, no Phoenix mi se više dopao.