A Time to Kill (1996) - 7/10
OK sudska drama, ugodna za popodnevno gledanje.
Altered States (1980) - 6/10
Onako, SF horor sa nekim dobrim scenama, ali čudni likovi i ponekad pretenciozni dijalozi znaju malo previše ić na živce.
Blue Velvet (1986) - 6/10
Iskreno, razočaran sam malo s ovim filmom. Nije surealan kao neki drugi Lynchevi filmovi, ali ruku na srce, nije niti bogznakako zanimljiv.
White Lie (2020) - 7/10
Intrigantna drama o studentici koja laže da ima rak kako bi se domogla novca. Neloš film.
Dead Ringers (1988) - 6/10
Cronenbergova jeziva drama koja drži pažnju, no nije mi nešto posebno dobra bila. Baš onako, gledaš i ponekad se zagrcneš od gadnijih scena, ali kad završi samo ideš dalje bez razmišljanja o viđenom. Irons je, doduše, dosta dobar u ulozi ekscentričnih blizanaca.
Carbon (2017) - 6/10
Francuski krimi-triler. Povremeno napet i dinamičan, premda ne nudi ništa što već niste vidjeli u boljim izdanjima.
Back to the Wharf (2020) - 8/10
Vrlo kvalitetan kineski neo-noir, jedan vizualno prekrasan film koji vas drži za ekranom i ne pušta.
Alpha: The Right to Kill (2018) - 6/10
Filipinski krimi-triler vrlo očito inspiriran Tropa de elite serijalom. Počinje vrlo dobro, ali tempo uskoro uspori i film baš izgubi skoro sav intenzitet. Solidno je snimljen, ali se ne pamti dugo.
Embedded (2012) - 5/10
Osrednji found footage horor s bigfootom.
Kalinka (2016) - 8/10
Francuska krimi-drama o čovjeku koji je 30 godina lovio ubojicu kćeri. Dobar film u gotovo svakom pogledu.
X. (2018) - 7/10
Mađarski policijski triler, estetski dojmljiv (mada ponekad previše napadno) te zanimljive radnje. Prema kraju je nešto slabiji, ali ostaje sasvim OK dojam.
Lost Bullet (2020) - 7/10
Solidan francuski akcijski triler.
Seven Years of Night (2018) - 8/10
Korejski noir vrhunske atmosfere te kompleksne priče i likova. Puno bolji nego što sam očekivao s obzirom na li-la recenzije, iako razumijem zašto nekima nije toliko dobro legao.
Collective (2019) - 8/10
Rumunjski dokumentarac o državnom skandalu nastalom nakon pogubnog požara u jednom klubu 2015. godine. Tema sistemske korupcije detaljno je obrađena te pretpostavljam da sličnih slučajeva ima i kod nas. Vrijedi pogledati.
Four Hands (2017) - 7/10
Solidan njemački psiho-triler.
The Line (2017) - 5/10
Ovaj slovački krimi-triler dobio je vrlo pozitivne ocjene od kritike, no osobno mi nije legao. Dosta meh u svemu osim kinematografije.
The Block Island Sound (2020) - 6/10
Horor-triler o čovjeku kojeg počne obuzimati nadnaravna sila i on postaje opasnost za svoje bližnje. Premisa u Shining stilu izvedena je prolazno, mada nema većih iznenađenja ovdje ili jačeg intenziteta da vas film stvarno zgrabi.