Mafia Inc (2019) - 6/10
Kanadska mafijaška drama, dobiva prolaznu ocjenu ali se ne ističe sa previše toga osim samog miljea (radnja je smještena u Montrealu pa je bilo interesantno vidjeti miks jezika). Nažalost nema gotovo nijednog zanimljivijeg lika u filmu, svi su gadovi ali nijednog ne zapamtiš.
Trainspotting (1996) - 8/10
Prvi put odgledao, dobar film. Dostavlja ono što se i traži, opičenu crnohumornu dramu sa ludim likovima.
Snatch (2000) - 7/10
I s ovime kasnim 20 godina. Također dobar, iako mi je Lock, Stock ostavio bolji dojam. Gluma je prilično dojmljiva.
Ròm (2019) - 7/10
Vijetnamska akcijska drama za koju me zaintrigirao opis da je poput spoja City of Goda i Uncut Gemsa. Pa na neki način i je, setting nalikuje na ovaj prvi a nervozna, ubrzana street-level estetika i tema kockanja su kao iz Gemsa. Tu negdje sličnosti staju jer, iako je ovaj film sasvim solidan, ne doseže razine dva spomenuta uratka. Jednostavno fali nekakva jasnija radnja, sa više konkretnih detalja umjesto samo kaosa u kojem morate sami pohvatati tko je što učinio i zašto. Imam osjećaj da se dio filma izgubio u prijevodu.
The Kid Detective (2020) - 8/10
Crnohumorna detektivska misterija koju je gušt gledati većinu vremena. Film postaje nešto mračniji u drugoj polovici, te zadovoljava razrješenjem centralnog slučaja, pri čemu se uspijeva izdvojiti od dosta sličnih small-town indie trilera.
The Yellow Sea (2010) - 9/10
Pogledao ponovo nakon nekoliko godina i samo mi je zacementirao ionako super pozitivno mišljenje o Na Hong-jinu. Sva tri uratka koja je dosad snimio su ekspertni, mračni i jako napeti trileri, među najdražima iz ovog stoljeća.
Hunter Hunter (2020) - 8/10
Ugodno iznenađen ovim survival trilerom smještenim u vrlo lijep šumski setting. Bolje ne vidjeti trailer niti čitati recenzije prije gledanja jer vjerujem da bude i bolji ako samo startate bez ikakvog predznanja o priči.
Greenland (2020) - 7/10
Sasvim solidan film katastrofe za ubiti dosadu. Neće nikoga oduševiti ali iskorištava premisu na zanimljiviji način od brojnih drugih filmova iz žanra, odnosno fokusom na jednu obitelj umjesto CGI na sve strane. Samim time podsjeća na norveške The Wave i The Quake što je za pohvalu.