Nisam već neko vrijeme pisao o filmovima koje sam gledao, osim onih par u kinu, ali s druge strane, nisam ni gledao jako puno filmova u zadnjih pola godine ili čak dulje.
Nyad - Netflix
Ok filmić po istinitom događaju o ženi koja s preko 60 godina prepliva zahtjevnu rutu od Kube do Floride. Tema filma su dva bitna elementa - nikad ne odustajati i imati prijatelje. Drago mi je vidjeti glumice koje dostojanstveno stare, umjesto da se operiraju i naprava Picassa od sebe.
7,5/10
Pain Hustlers - Netflix
Također ok filmić po istinitom događaju o problemima u farmaciji i mazanju očiju. Ništa posebno, ali eto. Nije mi ni žao što sam pogledao. Žalosno je vidjeti kako svijet funkcionira, stvarno je.
7,0/10
All the Old Knives - Prime ili HBO
Pa čak me ugodno iznenadio, očekivao sam nešto tako tako. Išao gledat jer volim Thandie Newton. U biti baš dobar triler. Sasvim jednostavan i jeftin. 80 posto filma se valjda dešava u restoranu gdje dva ljubavnika/špijuna pričaju o terorističkom napadu koji se dogodio prije par godina. Ništa sad groundbreaking, ali stvarno ugodan triler s dobrom glumom i Chris Pinea i Thandie Newton. Vidim da ocjene nisu nešto, ali meni je baš sjeo.
8/10
Indiana Jones and the Dial of Destiny - skinuo
Još jedan film za kojeg sam očekivao da će biti sranje, jer me prethodni skroz razočarao. Baš mi je bio loš, ali ovaj mi je bio fakat ok Indy film. Podsjetio na sve elemente zašto volimo te filmove ili pak Uncharted igre. Zavjere, artifakti, istraživanje, ronjenje i sf element. Pomažu i dodatni glumci poput Madsa Mikkelsena, Toby Jonesa i Thomasa Kretschmanna. Ali moram priznati da mi jedino glavna glumica (Phoebe Waller-Bridge) nikako nije sjela. Zbog nje nisam čak uspio gledati niti izuzetno hvaljenu seriju (Fleabag). Ne znam, baš mi je iritantna, ne znam ni sam zašto.
Uglavnom, čisto dobar Indy film za kraj serijala.
7,5/10
Death on the Nile - Disney+
Nisam očekivao da ću nakon posebnog Davida Sucheta uživati u nekom novom Piorotu, ali Kenneth Branagh mi je fakat dobar Poirot. Orient Express mi je bio bolji, ali i ovo mi je bio baš dobar krimić u duhu Agathe Christie i Poirota. Baš smo guštali u izvedbama brojne poznate ekipe, ali prvenstveno samog Kennetha kao nosioca cijelog filma. Nadam se da će i treći biti dobar i zabavan, iako ima horror elemente. Nekome će smetati jako puno CGI-a, jer očito nisu mogli snimati na pravim lokacijama, ali izgleda ok.
7,5/10
Scott Pilgrim vs. the World - HBO
Znači, prošlo je puno godina od kad sam to gledao prvi put. Ali ponovo sam se uvjerio u svu genijalnost ovog filma i Edgara Wrighta. Meni je ovo apsolutni vrh kreativnosti i zezancije. Ima toliko detalja u svakoj sceni, u svakom dijalogu da se moram gledat par puta da se sve pohvata. Predobro snimljeno, odglumljeno, odlična originalna mjuza, glumci koji su tu skroz mladi prije nego su postali popularni u drugim filmovima. Mali miljon cool uloga, scena, one linera, šala, ma svega.
Baš obožavam ovaj film. I Mary Elizabeth Winstead… (Ali definitivno nije film za svakog)
10/10