Threads je sjajan, ali vrlo težak. Ako nisi baš najbolje volje, nemoj ni počinjati. 😃
Dawn of the Dead (1978) - 7/10
Dobar, ali draži mi je Night of the Living Dead.
36th Precinct (2004) - 8/10
Francuska krimi-drama o rivalstvu dvoje policijskih detektiva iz različitih odjela. Na trenutke podsjeća na Heat, samo s većim fokusom na korupciju u policiji.
Days of Glory (2006) - 7/10
Francuska ratna drama o marokanskim i alžirskim vojnicima koji su se borili za Francusku tijekom 2. svjetskog rata. Zanimljiva perspektiva za film koji je inače relativno standardan u usporedbi s drugim ratnim filmovima. Finalna bitka je definitivno najbolji dio filma.
Outside the Law (2010) - 7/10
Isti glumci, redatelj, pa i imena glavnih likova kao u Days of Glory, ali je radnja transportirana u Pariz u razdoblju alžirske borbe za neovisnost. Ovaj put imamo gangsterski krimić inspiriran klasicima kao što su prva dva Godfathera. Nije loš film.
Kingmaker (2022) - 7/10
Korejska drama o političkom kandidatu koji se ne uspijeva plasirati na značajnije izbore dok ne upozna briljantnog stratega koji operira iz sjene. Ima ovdje svega pomalo; političkog taktiziranja, humorističnih zgoda s pokušajima osvajanja glasova, trilerskih prevrtanja, moralnih dilema... Sveukupno prilično efektno ostvarenje kojem bih mogao zamjeriti nedostatak pamtljivih scena, no vrijedilo je pogledati.
The Batman (2022) - 7/10
Nije loše, nije sjajno. Uvukao me vrlo brzo u priču i osvojio ambijentom te atmosferom. Kasnije se pomalo razvodnjava i gubi se početni doživljaj, no prvih sat i pol su obilježeni dosta ugodnim iskustvom u većini aspekata. Pattinson me svojim glasom i stasom podsjećao na Jensena iz Deus Exa. Akcija je CGI-fest ali ispunjava svrhu. Uglavnom, s obzirom da nisam publika za superherojske filmove, iznenađen sam količinom zabave koju mi je film pružio, pa makar bio u određenim elementima površan, a u drugim prebombastičan.