Bome bit će krvavo, već sad vidim.
Inače jedna stvar me iznenadila, tj. drugačije mi je ostala u sjećanju. Mislio sam da je Tommy prvi puta predstavio sebe i Joela tamo u onoj kolibi pred svima. Ali zapravo on je rekao svoje i Joelovo ime Abby još dok su bježali od one horde zombija i tad je ona već shvatila da je nabasala na onoga koga je tražila. Ne znam, to mi je nekako sasvim prirodno izgledalo dok su njih troje bili pod adrenalinom od toliko zombija. Ajde da se Tommy predstavio iz čista mira pred svima tamo po prvi puta, još bih i shvatio nezadovoljstvo načinom na koji se Joel odao. Ali ovako je Abby ionako znala, a ovo drugo predstavljanje je tu više radi dramskog učinka. Zato mi i nije skroz jasan hate prema toj sceni.
I ono što mi je odmah očita razlika u odnosu na TLOU 1 je taj doživljaj. I dok god je TLOU 1 fantastična igra, i dalje je dojam da 'samo' igram igru. Ovdje u dvojci sam odmah uživljen i doslovno imam osjećaj da sam ja tamo u ekranu, a ne neki pikseli. Zato sam i imao tolike hvalospjeve o igri i zašto se takoreći ništa nemre mjeriti s njom. Idem dalje uživati.