Od kud krenuti, šta prvo napisati?? The Last of Us mi je u rangu MGS 4 iliti dvije najbolje igre koje sam prešao. Teško mi je odrediti jer obje imaju posebno mjesto u mom srcu. Sad kad sam stariji (30 napunio nedavno) shvatio sam da to uopće nije bitno..Sjećam se još prve najave sa VGA iz 2011 i cijelog hypa, koji se na kraju ispostavio točnim. Čak i više od toga jer je igra remek djelo! Nakon prelaska i vrhunski odrađenog kraja odmah sam rekao da želim nastavak. Bilo to sa Joelom i Ellie ili neki drugi likovi(ma da sam htio više prvi izbor). Jer cijeli taj svijet i priča ima materijala na bacanje. Kolega @renda je tvrdio da ne treba ali poslje je skužio da bi ipak bilo pametno.
Da mi je netko tad rekao da ću morati čekati skoro 7 godina, rekao bi mu da je lud. Pogotovo nakon službene najave iz 2016. Ali eto izgleda da se na remek djela treba čekati poprilično. Strah me pomisliti što su nam ovaj put spremili, jer kad se na single player naslovu (koji nije rpg ili pravi open world) radi toliko dugo onda znaš da će se dogoditi čarolija.
Kako napraviti zanimljiviji intro? Kako ispričati još bolju priču? Kako uvesti nove sporedne likove koji će biti na razini ili još bolji? Kako nadmašiti soundtrack? Kako nadmašiti jedinicu? Ako netko to može onda su to ljudi iz ND i svi koji su na bilo koji način povezani za Part II.
Trailer je odličan! I što se mene tiče više nam ne moraju ništa pokazati. Day one bez da trepnem.Drago mi je što će biti zaraženih životinja i jer će biti poluopen world..Kad se pojavio Joel, trnci su prošli kroz mene. Nadam se da će i on biti igriv lik a ne samo Ellie. Grafika izgleda predivno - još bolje nego Uncharted 4 i Lost Legacy.
Informacija da će igra biti na dva diska, uljeva mi nadu u to da će igra minimalno trajati 20h. Želim što više vremena provesti u tom "predivnom" svijetu.
Jedino mala zamjerka je ta šta je Ellie postala Rambo. Okej vidi se na traileru da je mišićava i sigurno je u ovih 5 godina trenirala. Ali opet kad vidim da se bori protiv svih tih ljudi i beštija..Istina igrali smo s njom u jedinici di je bila mlađa ali..
Danas sam ujutro igrao oko 2h remaster. Nastavio sam na save od lani ili predlani kad sam krenuo na survivor. Sad sam stao kad sretneš Henrya i Sama. Vjerojatno ću navečer opet igrati. Igru sam prešao četiri puta (2x na PS3-normal i hard te dva puta na PS4 - hard i hard) Mislim da bi sad bilo u redu da zavšrim i na survivor.