Ovo šta Renda kaže za početak mislim da bi bilo bolje.

Ali svakako ne bi mijenjao sam početak kad igramo sa Joelom. I kad odsvira pjesmu Ellie. To je baš sve, ful emotivna scena. Onda su mogli staviti mlađu Abby pa sve ostalo kako je išlo.

Meni i dalje najviše smeta što smo čekali masu za nastavak 7 god. i onda se dogodilo to što se dogodilo. Da je ovo bio treći dio brijem da bi svima priča bila bolja i da bi još teže podnijeli to. Ali u pozitivnom smislu jer da smo u dvojci igrali opet sa Joelom bili bi još više povezaniji.

Ja sam dvojku zamišljao da ćemo igrati sa Joel i Elie te da ćemo imati neke flashback dionice di se vidi kakav je Joel bio i šta je sve radio. I onda bi kroz dvojku i jednicu (već smo vidjeli) vidjeli koliko se promijenio na bolje i da se smekšao.

E onda bi izašla ova igra koja bi bila trojka. I znam da bi opet teško podnio ali rekao bi fuck it. Svašta si proživio i super da je treći dio pokušao nešto novo.

Nažalost to su samo moje mašte. Iskreno nadam se da je trojka zadnji dio što se tiče priče od Elie i Abby i da će napraviti novi IP. Volio bi da Tommy isto bude igriv lik. A tamo negdje za 10 godina neka naprave prequel sa Joelom.

Btw trenutno sam riješio dio kad prvi put naletiš na Shemblere.

Evo da i ja napišem ponovno (iako sam i prvi put posran, a bit ću i ovaj ne sumnjam) zašto mi se igra ne sviđa da ne ispada da samo govorim da ne valja i gotovo:

Prije igranja malo o meni:

- nisam vidio niti jedan leak/spoiler za drugi dio, ali sam igrao s oprezom s obzirom na ono što je Flipper napisao u reci, ali sam se nadao da je to što se mnogima neće svidjeti samo Joelova smrt

- veliki sam fan prvog dijela bio i ostao bez obzira na užasan drugi dio i još uvijek svima koji nisu odigrali prvi dio govorim da je najbolja igra ikad i da ga odigraju

- zbog ove točke iznad i ovoga ispod što je Sanzo napisao priznajem da moje negativne reakcije u vezi drugog dijela mogu proizlaziti iz toga što sam nekako ostao razočaran i "povrijeđen" što mi je uskraćen dobar nastavak najdraže igre ikad

- slažem se sa Sanzom u vezi ovoga: "kad po tonu i temama odudara od prvog nastavka. Fanovi su i postali fanovi zbog njega i očekivali su nešto slično, a dobili su drugačije iskustvo."

- totalni sam anti woke kad je u pitanju guranje pod nos nečega čemu tu nije mjesto (ako netko slučajno nije skužio do sad) a ovo je savršen primjer guranja pod nos gdje se ljudi u jebenoj apokalipski bave glupostima umjesto preživljavanjem

Minusi drugog dijela i zašto mi je igra u konačnici loša:

- Joelova smrt. Znači u takvom okrutnom svijetu kojeg smo vidjeli u prvom dijelu napraviti zajednicu/gradić gdje sve tako dobro funkcionira i onda imaš dva lika, Joela koji ima iskustva na jednoj i drugoj strani valjda 30-40 godina i njegovog brata koji je nekad uperio pušku u svog brata i pazi sad, oni su postali neoprezni/omekšali su. Znači to mi je najgluplje objašnjenje koje sam čuo sam ovaj događaj. Oni bi morali biti oprezniji nego ikad s obzirom da su napravili raj u ovakvom apokaliptičnom svijetu. Iako me pogodila Joelova smrt, nije mi to bio minus nego na koji način su to odradili, a mogli su odraditi na 100 drugih boljih načina.

- Abby nije Joela pitala ni zašto. Znači oke, patiš toliko godina, čekaš osvetu i imaš čovjeka koji ti je ubio oca ispred sebe i ti ni ne pitaš "zašto?" iako ti je lik upravo spasio život.

- Oke, Abby je takva, nemilosrdna bla bla, ali onda, iako je valjda najveći ubojica Scarsa, ona zavoli ono dvoje koje je prvi put vidjela u životu i riskira svoj život zbog njih, ide preko pola grada.. mislim kakvo je pisanje?

- Dio s Abby je općenito naporan, razvučen i nepotreban, a tu je kao da ju zavolim kao lika i razumim njezine razloge? Pa koliko je ona ubila očeva, majki, sinova, kćeri..?

- Koji je razlog da Abby izgleda kao Terminator? To nema apsolutno nikakav značaj u igri i to se vidi u onoj borbi protiv Ellie gdje ona, cura koja doslovno izgleda kao Arnold iz najboljih godina uhvati "curicu" od 40-50kg i ne može ju ubit, really?

- Kraj mi je u razini Walking Dead-a bez zajebancije, a kako je cura od 40-50kg uopće stigla iz Seattle-a do Kalifornije ću se zauvijek pitati. Općenito ta ideja da Ellie kao glavni lik sama sve to prolazi i preživi mi je totalna glupost, ali eto, trebalo je valjda žene prikazati kao snažne.

- Guranje woke bs-a, sve moguće rase smo vidjeli da se ispuni kvota, žene su snažne i neovisne jer eto Ellie koja bi realno sama u takvom svijetu prvi dan poginula je najspretniji komandos, žena u 9. mjesecu trudnoće ide u misiju preko pola grada jer eto, snažna je i neovisna, muškarci u svinje jer eto nju je dečko prevario, Abby je ne znam, trebala biti trans muško pa su predomislili, onaj mali/mala, ni ne sjećam se više želi biti drugi spol.. mislim, jebena zombi apokalipsa, a mi se ovime bavimo? Pa izumirli bi drugi dan kad bi nam ovakve gluposti bile na pameti u apokalipsi. Kužim da ima ljudi kojima ovo nije minus i ovakve su im stvari oke ili ih ignoriraju, ali meni je ovo minus. U prvom dijelu eto mi ništa nije smetalo, sve mi je bilo nekako prirodno, i Ellie i Bill i Frank, ali ovdje je to, s obzirom i na cijeli svijet, baš otišlo u kurac.

Još neke stvari koje nemaju veze sa samim doživljajoj igre:

- muljanje s trailerom: ne znam treba li što objašnjavati, namještali su trailer da izgleda kao da će Joel biti tu kroz cijelu igru, putovati s Ellie itd. Čemu to, ne znam, možda su se bojali prodajnih rezultata. Izgleda da je ta silna hrabrost koja se spominje nestala kad je došlo do izrade trailera.

- Neil ni ND ekipa nisu znali što bi s igrom nakon prvog dijela i koliko god vi mislili suprotno i da je Neil nekakav genije i vizionar nije tad imao ideju za drugi dio jer Abby-in ćale ne bi izgledao kao random NPC i skoro kao crnac.

Možda… možda sve ovo proizlazi iz toga što je Sanzo napisao i što sam jednostavno dobio nešto skroz drukčije od prvog dijela, a kao veliki fan jednostavno nisam mogao preći preko toga i gledam na te neke stvari pod posebnim povećalom.

Slažem se sa mnogim stvarima mistera brice u spojlanom dijelu jer sam i sam slično davno napisao.

Istina, moglo je neke stvari izvesti drugačije ali šta sad?!

Neil je muku mučio da napiše dobar nastavak a kako je ispalo, ostalo je na nama što već par godina komentiramo. Prvi TLoU je završio na naćin da mu ne treba niti planira nastavak. Oživiti mrtvaca je ravno čudu. Dobili smo nastavak i osobno sam sretan što je TLoU universum vračen u utrku.

Zato često napominjem kako obje igre samostalno funkcioniraju savršeno i obje su odlične. Ne trebaju jedna drugu a opet su u dosluhu.

Uvijek krenem nešto napisati, pa pročitam par postova i izgubim volju. Eto, nešto sam napisao. Nadam se trećem dijelu gdje ćemo možda opet moći igrati kao Joel u nekoj retrospektivi, odnosno flashbacku ili kakosevećkaže. Mislim da ću kupit upgrade, baš da vidim koliko je ljepše i bolje, iako mi je super i ovako.

Ja bi volio igrati igru koja se malo veći dio bazira na Jacksonu kao nekakvom hub-u oko kojeg ćemo istraživati i raditi misije, provoditi više vremena u gradu i na taj način upoznavati likove i upijati atmosferu tog svijeta. Promjene godišnjih doba, pogodit doza survival elemenata. Naravno to bi bio jako težak posao jer bi bilo jako lako upast u klopku monotonije sličnih naslova. Ali vrijedilo bi pokušat jer mi se baš svidio taj početak i atmosfera u Jacksonu.

i dalje mi nije jasno da za igru iz 2020 i dalje stavljate spoiler taggove….jer ako pravite iznimku za ovu igru onda bi u svakoj igri trebali stavljat spoilere kad nesto pisete….

Genesis

Trebalo bi, zasto pokvarit nekome iskistvo igranja, ako nije nikakav problem stavit spoiler tag. Mozda u temi o igri nije potrebno, ali i dalje radije stavim ako pricam o bitnim djelovima price.

Genesis

1. Nakon sto se napise objava, potrebno je svega par sekundi da se doda oznaka za spoiler. Rijec je o minimalnom trudu.
      2. Igra moze biti i iz 1992. Posve je nebitno. Mozda ima forumas koji igru do sada nije igrao i htio je samo pitati isplati li se igrati. Mozda zele vidjeti kako se igra drzi danas jer ju nisu igrali prije. Mozda ima ljudi koji citaju forum, a da nisu forumasi koji zele vidjeti ukratko dojmove. Mozda ima mlade ekipe koja nije imala konzolu u vrijeme kad je izasla igra. Mozda ima starije ekipe koja nije bila toliko u igrama do danas. Mozda ima tko zna koliko pojedinaca koji imaju tko zna koji razlog zasto nisu odigrali igru. Rijec je o postovanju prema drugima i to onom koje takoder treba minimalni trud.
      3. Ovo nije iznimka. I drugdje se koristi, a kada se isti ne koristi i moderator to vidi, ujedno i modificira.

Ocito ce se morati ostrije nastupati po tom pitanju jer je naivno racunati na empatiju forumasa.

Genesis i dalje mi nije jasno da za igru iz 2020 i dalje stavljate spoiler taggove

Ako ćemo o samoj definiciji spojlanja nečega što bi značilo razotkrivanje ključnih djelova za sam rasplet zbivanja u nekom medijalnom sadržaju koje se ne bi trebalo iz korektnih razloga razotkrivati, onda to vrijedi doživotno i beskonačno. Spojlanje je spojlanje.

Meni to ne smeta toliko, zavisno opet o čemu se spojla. Ako vidim opširno opisivanje nečega što bi mi pokvarilo efekt iznenađenja u kojem baš uživam onda to neću nastavit čitat, gledat a ako si previše znatiželjan pa si ne možeš pomoći pa ideš svejedno čitat i takve ljude moramo zaštiti od njih samih.

Brijac Ma ja samo kažem da Tze općenito ima problem s prihvaćanjem toga da se drugim ljudima mogu ne sviđati neke stvari koje se njemu sviđaju. RoP je samo primjer.

Tze, kao i svaka razumna osoba, vise nema strpljenja za jadnike koje ne mogu pustiti ljudima da uzivaju u necemu, nego moraju svaku mogucu priliku iskoristiti da toksicno pljuju. Na svako spominjanje TLOU2, ti uletavas sa sprdnjama, ruganjem i ubijanjem rasprave prije nego sto je mogla uopce poceti. Identicno si radio i s Rings of Power koji, ako se dobro sjecam, nisi ni gledao dok si aktivno radio na omalovazavanju tudih dojmova.

Neka se tebi ne svida sto god ti se ne svida. Onog trenutka kada sabotiras svaciji pokusaj da u necemu uziva je trenutak kada gubis svaki kredibilitet i pokazujes da ne znas kontrolirati vlastite emocije.

Meni isto nije jasno kako se išta u TLOU2 može nazvati guranje woke stvari pod nos. Može dio di se to događa pod spojler.

I ovo da nisi dobio očekivano u TLOU2? Kako možeš očekivati šta će pisac napisati? To bi značilo da si bar jednako dobar pisac kao on, a evidentno je da nisi. Priča ti se sviđa ili ne, nije bitno, sam taj svijet je bez neke velike nade i očekivanja happy endinga. To je najkasnije na kraju TLOU1 moralo svakome biti jasno.

somethingwrong

Ne kužim zašto toliko filozofije oko TLOU igara, nekome se više sviđa 2. dio, nekima 1. dio, meni je 1. dio bolji jer je homogeniji, jednostavniji i prizemniji, nekima je 2. dio bolji/losiji zbog kompleksnosti price, likova i preokreta. Uglavnom TLOU 2 je igretina koja se ne propušta bez obzira na neke elemente koji se mogu nekome ne svidjeti, isto važi i za komplet Uncharted serijal, koliko god zvucalo krinđy, to je ND i to se ne propušta.

Ako je 2. dio zadnji u serijalu onda ima itekako smisla na sve kako se odigralo, ako bude 3. dio to ce trebati dobro osmisliti da bude dostojno serijala.

Fico Tze, kao i svaka razumna osoba, vise nema strpljenja za jadnike koje ne mogu pustiti ljudima da uzivaju u necemu, nego moraju svaku mogucu priliku iskoristiti da toksicno pljuju.

Daj prvo prođi kroz temu prije nego počneš baljezgati gluposti. Tze je doslovno svakoga tko je napisao da je serija loša uvjeravao u suprotno u RoP temi. Ako su svi kojima RoP nije sjeo jadnici jer su to napisali u temi onda ti trebaš proispitati sebe jesi li oke za poziciju moda ili jednostavno stavite napomenu u svaku temu “samo pozitivni osvrti” i tjt.

Što se tiče TLoU2 teme, tu znam pretjerati s kenjanjem.

Brijac Nisi zrtva, nemoj ju izigravati. Konstantno si pljuvao po RoP prije i nakon sto je izasla bez da si ju gledao. To si i sam pisao. Bacao si provokatorske udice i s visoka govorio onima koji su seriju zapravo gledali.

S obzirom da imas obraza jos prozivati moderiranje nakon sto ti se toliko gledalo kroz prste, toga vise nece biti. Pa slobodno vodi "rasprave" kakve vodis i vidi kako ces se provesti. Jedan si od sacice forumasa koji su dvije teme u potpunosti ubili.

Svako plakanje o cenzuri cu cenzurirati.

Fico Svako plakanje o cenzuri cu cenzurirati.

Giphy - Excuse Me What GIF by Bounce

Ajde sad si i ti pretjerao jebiga. Ko moderator bi trebao biti iznad. Dokle god nema vrijeđanja i spojlanja netreba reagirati.

Previše burno reagiraš na neke stvari.

Niti pa je kulturno da vrijeđaš članove foruma kojeg moderiraš i nazivaš ih jadnicima. Iskreno, svi znamo popizditi ali nemoj si to dopuštati. Sankcioniraj ako je protiv pravila, opomeni spojlanje ako je slučajno drugi put kazni.

Ima svakakvih članova ali su članovi i doprinose aktivnosti kakvoj takvoj a extremnih slučajeva nije bilo osim onih koje si permabanao.

I @Brijac i @Tzereen već se dulje međusobno prepucavaju koliko stignem popratiti. Oba dva imaju dosta tvrde stavove.

I spojlanje

Pa doslovno svaki drugi post treba izmijeniti koliko je spojlanja o Abby i smrti Joela.

I ovaj post ispod mojeg.

stitrek ne kužiš? Pa dosta ljudi je obožavalo filozofirati o TLOU2 i prije nego je izašla. Ja sam samo odgovorio na stvari koje se ponavljaju već 3 godine i opet sad. Everything Wouk, Abby muskjular, đoel ded, elliie voli cure i ne zna bi li piškila il' kakila kako i ti kažeš. Ok sad si promijenio priču nešto i ne smeta da se razgovara o priči.

Jedno je razgovarati o priči, a potpuno drugo već 3 godine razgovarati na toj razini

Priča ili ti je ok ili nije.

Igram radi gameplaya i grafike, ne umaram se glupostima.

Tak i tak nakon nekoliko prelazaka cutscene znam napamet i postane smor u bilo kojoj igri.

somethingwrong

Nije Ellie piškit cu-kakit cu, vec Dina koja je meni malo bezvezna, nisi dobro citao moj post😁

TLOU 2 je vrhunska video igra sa ogromnim prednostima i pokojom manom kao i svaka druga igra, ako cemo pricati o woke u usporedbi sa Spiderman 2 (BLM grafit, Ukraine zastave te TQAI…zastave), u TLOU 2 ga nema ni u tragovima.