Nego, šta mislite hoće li doći u sljedećih par godina zasićenje comic book hero filmovima?
Mislim da iako su kvalitetno odrađeni, više manje se sve bazira na isti kalup.
Pogledao sam sve "marvelove" filmove od Iron Man-a do zadnjih Aveng. u mjesec dana, i ovako kad čovjek jedno za drugim gleda, iznimno je lako primjetiti da svi imaju isti recept.
Malo drame, više akcije, tu i tamo humora i izbaci na tržište.
I svakako se profitabilnim pokazao taj recept.
Ali u svemu dođe zasićenje, tako je bilo sa vesternima, sa mafijaškim filmovima, sa sci-fi...
Svi su imali taj svoj period "slave" dok nije došlo nešto drugo.
A kad pogledam samo listu filmova koje Marvel i DC planiraju izbaciti do 2020-te dođe mi zlo.
Nikakve originalnosti više nema u blockbusterima, tu i tamo se pojavi dragulj poput Inception-a, Interstellar-a, Edge of Tommorow itd. koji su novi ip i koji me dovedu u taj stadij excitement-a koji može samo novi ip da donese.
A nekad smo ih imali da nismo znali šta ćemo od njih. I opet, da neko ne misli da napadam marvel/dc filmove, smatram da su neki sasvim kvalitetno odrađeni, neki čisti prosjek, a neke mogu gledati po 100 puta (Avengers, Guardians, prvi Iron Man...), ali čisto smatram da se već sad iskazuje zagušenje sa ovim filmovima, i svakako bih volio vidjeti nešto novo.
Zamislite, nekakav dobar blockbuster poput Aliena, poput Back to the Future-a, Terminatora, Indiana Jones-a, Star Wars-a...
Don't get me wrong, ne bih volio milkanje ovih franšiza, već samo nešto novo...
But that's just me xD