NI sam ne znam koliko puta sam pročito obje knjige :)
6, 7, možda i više. Meni osobno, uz ASoIaF i First Law nešto najbolje ikad napisano.
Pokušat ću ne previše uspoređivat knjige sa filmom, hehe , al ovo viđeno u traileru mi se jako jako sviđa.
Onu mini seriju sam gledo ko musavi balavac, niti se ne sjećam više ničeg skoro.
Strašno kako me razveselilo ovo :)))))
7. umjetnost
Dan danas se trznem kad se sjetim serije, a davno je bilo. )
Nisam ljubitelj horora pa će ovo će biti vjerojatno jedini horor koji ću ići gledati u kino. Knjiga je odlična i trailer izgleda zadovoljavajuće. Klinci su mi baš taman i skoro pa mogu svakog imenovati.
"We all float down here..."
S guštom bi ovo otiša pogledat u kino sa pojedincima sa FFA. Recimo da sjedim između Tuhyja i Veigue-a.
https://www.youtube.com/watch?v=v7MGUNV8MxU
Taika oženi me.
Ovo izgleda jebeno jebeno genijalno!
Izgleda ko komedija
Baza je, zanima me samo kad se Planet Hulk dogodija u Marvelovom movieverseu?
Mislim da su samo preuzeli taj element iz Planet Hulka i ubacili u film što je simpatičan detalj kad već neće napraviti PH ili World War Hulk.
Inače, ovo će biti prvi Thor kojeg ću pogledati.
Charlie Day
Charlie DayThanks! Vostalom, dal iko prati njegove filmove? Ne znam jel je, al mislim da on u jednom filmu u jednoj sceni glasno viče i dost dugo - yyyyyyyyeeeeeeeeeeeeeeeeeaaaaaaaahhhhhh. Mislim si gif napravit, pa sad tražim i pitam dal je to on možda. Ako zna neko. Da, mislim da je film neka komedija iz 2015 il 2016. Al teško da će iko i nać. LOL
Samo pogledaj njegovu filmografiju na IMDBu. Ne vjerujem da ima više od jednog filma godišnje.
Mislim da su samo preuzeli taj element iz Planet Hulka i ubacili u film što je simpatičan detalj kad već neće napraviti PH ili World War Hulk.Glupost, zadnje je šta su Ultrona svi skupno riješavali, i onda praznina a Hulk već u Areni koji k.
Inače, ovo će biti prvi Thor kojeg ću pogledati.
I kako će sad iskombinirat sa Infinity War kad u WWH on praktički poruši cili planet i biva vječno zatočen nakon toga. Bolje da su snimili Planet Hulk nego ona dva nepotrebna Thora. I zašto u ovom movieverseu Thor dobiva vječni nerf pa on je daleko najjači avanger u stripu.
Al su mi ovi stripovi i forsiranja likova iz istih zarad mužnje novca počeli pošteno ići na kitu.
Zar se cijela filmska umjetnost svela na takve radnje i megapopularne iščekivanosti.
Kada vidim na IMDBu kako im pucaju astronomske ocjene, gdje tim ocjenama preskaču neke klasike zbog kojih ovi gore navedeni izgledaju kao jutarnji dječiji programi, dobijem proljev.
Doduše, čast Nolanovom izuzetku.
Pa neznam baš da li comic book filmovi imaju ocjenu na IMDB-u višu nego li što ju zaslužuju. Mislim da je što se nove generacije tih filmova tiče 8.1 ocjena najviša za Avengerse, Guardianse i Deadpoola što objektivno i zaslužuju. Logan ima sad 8.5 što je recimo meni osobno vjerodostojna ocjena, ali kriticki gledano, objektivno ili kako os, vjerojatno bi trebao imat manje i eventualno ce se spustit na navedenu granicu od 8.0, 8.1. I to je ok, znak da su zadovoljili fanovi poput mene koji ce dati od 9 na više ako valjda, ali i znak da se radi o solidnom zabavnom blockbuster kojem ce prosjecni gledatelj dat od 7 do 8.
Ja bih osobno cak rekao da su neki u tom pogledu i podcjenjeni (Iron Man, Winter Soldier), dok su 2 poprilicno precijenjena (TDK i TDK Rises). TDK kod mene stoji kao 10tka, i sama ocjena od kolko 8,8 je meni osobno ok, al uvijek je cudno vidjeti ga kao 4. najbolji film na toj listi. Upada u oci. Doduse tu se opet javlja i onaj problem klasifikacije po žanru, ako je nešto među najboljem u svom, a u istom je košu sa drugima, visoke ocjene ce ga katapultirati iznad nekih klasika u drugom žanru.
Sa Rises imam više problema o kojima mi se neda i svakim sljedecim gledanjem mi sve vise pada.
A meni se je baš Rises s vrimenom posta bolji. Skoro pa da mi je i draži od TDK. Skoro.
Raziel
Slažem se. Iako nisam pratioc superhero filmova, povremeno pogledam neki, kao recimo Guardianse ili Deadpoola (i oba su mi bila vrlo zabavna). Ali ima gro filmova čiji rating bi trebao biti viši ako se gleda neka kulturološka značajnost, ili bar originalnost. Ovi su svi na isti kalup više-manje. Mislim, zar su ljudi stvarno toliko nabrijani za svaki novi superhero film? Što je to točno u njima da izaziva toliku pomutnju? Možda sam to samo ja pa ne razumijem, jer nakon dva dana nakon što ih pogledam već ih zaboravim. Ali eto, ovo su moja dva centa. :)
Ma razumijem ove fanove koji vole takvu vrstu filmova, pa je sa takvima i bilo koji oblik rasprave beznačajan.
A i na kraju krajeva, niko nema ovdje pravo da nameće drugima svoje viđenje i mišljenje o nečemu što se pojedincu sviđa ili ne, jer je sve stvar lične percepcije, i na tome i treba da ostane.
Ali zato mogu dati svoje mišljenje i onako kako ja to, iz svog ličnog duha vidim i doživljavam.
A ja film koji služi samo za to da bi se gledaocu pružilo 120 minuta zabave, i koji samo za to služi, nikako ne mogu staviti u koncept sa onim filmovima koji su ozbiljniji u bilo kojem drugom segmentu, i koji prije svega imaju cilj da ostave neki trag u Svijetu umjetnosti.
Gledam to kao na onu vrstu muzike čiji energetični i bombastični ritmovi i služe jedino kako bi se samo za trenutak, kratkotrajno poslužilo svrsi, da se zabavi publika i da se ostavi dojam u momentu.
Što je naravno dobra stvar, ali ne zaslužuje toliko pažnje koliko jedno kantautorsko djelo koje se pravilo da traje generacijama.
A zašto se takvim filmovima danas ostavlja mnogo prostora, i toliko uzdiše u nebesa kao u sam vrh filmske umjetnosti, neće mi nikad biti jasno.
Mentalitet 21. stoljeća valjda.
U ovoj anketi gore zapravo postoji točan odabir, i to je The Fate of the Furious