Gotova i dvojka. Well. My brain hurts.
E pa ovo definitivno nisam očekivao... Plot twist koji je legao ko budali šamar. Bilo mi je žao Raidena zbog načina na koji su ga iskoristili, a ono što mi je definitivno plus je što Solidus i Liquid (barem meni) nisu glavni negativci. Sve vrte Patrioti i svi se njima moraju prilagoditi pa na njih gledam kao glavne negativce. Iako sam i sam vidio sličnosti sa misijom na Shadow Mosesu, stvarno nisam očekivao ovakav twist. Scena kada Raiden i Emma idu po silaze ljestvama, a iza zalazak sunca je stvarno prekrasna.
A sam kraj me dojmio, a pogotovo dio gdje Raiden odbacuje dogtags, pokazuje da je od tog trenutka svoj čovjek.
Igra se stvarno super drži i grafički i po gameplayu, a po priči je jedna od najboljih igara ikada za mene.
Sad uštediti malo para i kupiti četvorku jer nema šanse da ću preživjeti ikakvu pauzu nakon trojke i Peace Walkera
Solidus u svojoj srži nije negativac jer se bori za bolji svijet, ili barem za svoju viziju slobode. Iako su mu djela upitna, barem mu je namjera opravdana.
Liquid je, s druge strane, pravi negativac. On baš mrzi cijeli svijet. Njegov idealni svijet je Outer Heaven, ali ne na način na koji ga je zamislio Big Boss - kao utočište odbjeglim vojnicima koji se međusobno poštuju. Ne, Liquidova vizija Outer Heavena je mjesto na kojem bi se skupili svi najjači specijalci koji bi svojom mržnjom pokorili cijeli svijet i izazvali kaos epskih proporcija.
Ali treba u obzir uzeti Liquidov background - ne kao opravdanje nego jednostavno kao činjenicu; Od malih nogu mu je govoreno kako je on smeće od kreacije, kako nije prava osoba nego man-made stroj za ubijanje...Ali nisu mu to govorili kao nekome tko je bitan. Po pričama, Solid Snake je bio bitan; Liquid je samo njegov side effect, nebitan faktor, nusprodukt stvaranja sheme koja je sama po sebi već ionako loša namjera. Znate kako djeca u razvoju upijaju najbolje? E sad si zamislite kakve stvari je Liquid upijao u svojoj najranijoj dobi, i cijeli ostatak svog života. Zamislite si da vam cijeli život svi po glavi tupe sljedeće; Ti si stroj za ubijanje. Ali tebe nismo htjeli. Htjeli smo boljeg od tebe. Ti si samo zaostalo smeće.