Evo. Gotovo je.
Htio sam napisati dojmove nakon 4. Acta, međutim nisam se mogao odvojiti od ekrana pa sam odlučio sve do dovršiti.
Kakvi likovi. Kakva priča. Kakvi dijalozi. Savršeno.
Četvorka je apsolutno remekdjelo ovog fenomenalnog serijala.
4. Act je stvarno bio izvanredan, povratak na Shadow Moses je odlična odluka. Na mene je ostavilo snažan utisak, a mogu si tek misliti kako je bilo dugogodišnjim fanovima tog serijala koji su iščekivali tu igru.
Ono što mi se najviše svidjelo kod tog Acta je što početak nije toliko borbeno nastrojen, više igraju na atmosferu dok se prolazi svim putevima kojim se prolazilo i u jedinici. Bitka s Vampom odlična, pogotovo onaj osjećaj kada shvatiš što trebaš raditi da ga poraziš. Drago mi je što je Raiden na kraju bio taj koji je dokrajčio Vampa, stvarno je zakružilo jednu cjelinu.
I naravno, ja sam naivno mislio da je tu kraj, no eto REX vs. RAY, badass borba dva Metal Geara.
Ali boss fight protiv Liquida... Najbolji boss protiv kojeg sam se borio u igrama, fenomenalno režirano uz odličan soundtrack. Stvarno izvrsna ideja kronologije soundtracka. I onda na kraju onaj potez rukama i 'You're pretty good.'
Već sam do tada bio u feels moodu, ali je onda došao epilogue
Vrlo mi je drago što je Raiden dobio kraj kakav je dobio, lik kojeg su vrlo vjerojatno najviše izmanipulirali u čitavom serijalu. Ponavljam, kakva badass legenda
Ono što definitivno nisam očekivao je pojava Big Bossa koja je uzrokovala poprilični jaw drop.
'This is good... Isn't it?'
Tako se moje putovanje ovim serijalom polako bliži kraju. Ostao mi je još Peace Walker i Ground Zeroes, a onda skupa s vama čekam Phantom Pain. The Witcher 3 me uvukao u svoj svijet toliko jako da sam za čas izgubio 100 sati u toj igri. Nakon nje mi je stvarno trebalo nešto u što je uložen velik trud i odlučio sm se za ovaj serijal. Ono što mogu reći je da me ovaj serijal uvukao svojom pričom i obuzeo svojim likovima i jednom kada primi, ne pušta.
Još sam pod dojmom čitavog serijala, no sa sigurnošću kažem da je ovo bilo nevjerojatno gamersko iskustvo koje se ne događa često.
Ovo je jedan od onih serijala koji potvrđuje da su i igre umjetnost.
A sad se moram baciti na silne tribute koje je Solid linkao, trebam dozu MGS-a