Moj osvrt na igru sad nakon kaj sam ju završio(da znam kasnim par godina,al better late then never).
Grafika se izvrsno drži sa danasnjim standardima(osim kaj je izvedba malo upitna ponekad ,al to je za ocekivat od konzolaske ekskluzive iz 2015),sam art stil je genijalan kao i kolicina detalja na apsolutno svemu.
Zvuk je na razini, a OST mi je slabiji od Soulsa. Nema onog upecatljivog theme songa koji ces uvijek prepoznat kad ga cujes.
Sve u svemu dobro ,al nista vise od toga.
Level design je vrh. Cak mozda i bolji od prvih soulsa,a to kad ja kazem znaci nevjerojatno puno jer DS je moja najdraža igra svih vremena. Doslovno svako podrucje ima vise izbora ,pametno napravljene shortcute i povezanost(bandich take notes).
Oruzja su vrhunski izvedena i zapravo ih uopce ne fali(iako vjerojatno ima restrikcija po pitanju nekih cudnih buildova kakvih ima soulsima zbog kolicine i razlicitosti oruzja). Narucito kad prodes igru samo jednom kak je nazalost u mom slucaju.
Nisam ni probao chicage,BoM,spellove,niti jedan bas heavy str weapon i svejedno nisam imao osjecaj monotonosti(koristio sam ludwigs holly blade,tonitrus,rakuyo i swaw cleaver na pocetku). Kaj se tice vatrenog oruzja koristio sam stock pistolj i nista drugo tak da nemogu komentirar taj dio.
Igra je dosta lagana za veterana souls serijala(mozda zato kaj mi je ovo prva soulsborne igra sa kontrolerom),vecina bossova je padal iz prve il druge. DLC je donekle popravio situaciju za Lady Mariu mi je trebalo nekih 10 puta ,a za orphana duplo više od toga. Nazalost Laurencea nisam ubio jer sam iz prve ubio Ghermana i Moon Presence ,a zaboravio sam da mi je on ostao. Iako on je zapravo glorificirani cleric beast sa vatrom ,pun k hp-a(najvise u igri ?) i opasnim saveznikom zvanim kamera tak da mi nije previse zao. Od obicnih mobova jedini koji su stvarno teski su shark giantsi,narucito ona dva u bunaru i hunter u Byrgenwerthu(btw jedna od boljih borbi u igri). Honorable mention su oni mamlazi sa vrecom kad se u ranom stadiju igre dode u Yahar'gul.
No da se vratim na Orphana koji od jucer dijeli tron sa Sister Fried za najbolju boss borbu u video igri. Ubio me sigurno 20 puta(u jednom mu se vise hp nije ni vidio al me pogodio sa onim jajima iz zraka i bok),al u meni nije bilo ni trunke frustracije.Jedini bullshit napad je ona struja u drugoj fazi,al da se izdrzat. Savrsena je kolicina agresije ,al opet pravednost u tome da se svaki napad moze dodgeat ak odigras pravilno i to cijelu borbu pretvara u nesto posebno i izdvaja ju u jedan od rijetkih trenutaka di sam osjetio takav adrenalin u singleplayer igri. Prvo sam ginuo sa LHB-om +10 posto sam quality build,al na kraju sam ga ubio pomocu rakuya +8 sa beast blood pelletsima i tu sam zapravo shvatio da sam trebao ic na skill build jer ima stvarno super oruzja na tom build pathu.
Chalice dungeoni...doso sam do onog di je Rom jer nisam imao vremena za vise(dns sam vratio konzolu). U jednu ruku su dobri jer predstavljaju novi nesto manje monoton nacin grindanja,al u drugu ruku nisam siguran kolko je vrijedio trud koji je ulozen u njih kad se glavni do igre itekako mogao prosirit jer je IMO relativno kratak. Recimo Byrgenwerth koji je tolko bitno mjesto za pricu ostavlja tako stur dojam( i to ne u onom klasicnom from stilu),narucito nakon super build upa kroz forbiden forrest. Defintivno je trebao bit opsiriniji bas kao i recimo upper chatedral ward koji je tako cool mjesto iz aspekta same price ,al ga cijelog rijesis sa dva bossa unutar sat vremena.
Kad sam se vec dotaknuo price to je definitivno jedna od slabijih strana igre. Sama prica je ok i na tipican souls nacin ostavlja mjesta spekulacijama i interpretaiji sto je predivno ,al likovi su vrlo mlaki i nema apsolutno nikog isitinski interesantnog dok ne dodes u DLC i to nekak srozava citav dojam.
Konacna ocijena je 9/10,bila bi manje da DLC po ko zna koji put(zapravo znamo da se radi o brojci 4 ,al kao stilski je cool upotrijebit taj izraz) nije dignuo ukupan dojam Fromove igre. Cak je toliko dobar da je zavrsetak na plazi kad prestane kisa i krene naracija bolji od kraja glavnog dijela igre.
P.S. Shoutout kolegi ThaUrban zbog posudivanja igre :