Evo, pogledah i 6. epizodu i sve je to lijepo i krasno, ali treba par stvari izbaciti i napraviti neke promjene:
- Celebrity braincrash - čemu to? Al ono, najozbiljnije pitanje je..Čemu to? Vejst of 5 minuta koje se daju kvalitetnije iskoristiti.
- Conversational Street - to bi trebalo biti nešto a la Top Gear news segment, al je previše skriptirano za moj pojam. Htio bi optužit njihovu starost i možda s vremenom nesposobnost da se kvalitetno prcaju u mozak, ali ovo je primjer da mogu: https://www.youtube.com/watch?v=tWFNc8B3qHg a to nije bilo tako davno. Plus, možda bi ipak trebali malo više pričat o autima tu i tamo.
- Staza za testiranje je forgettable. Američki vozač mi nije toliko smješan jer možda jednom u 10 puta pogodi neku foru pa upada u stereotip o amerima i nepostojećem humoru. Nema više ni prcanja oko vremena pojedinih auta ako se radi o duelu kao prije. Tipa Ford Focus RS vs Ford Mustang. Vide se vremena, kratki komentari bok. Slabo, slabo..
- Veća politička korektnost. Britanski humor nije dobar ako nema spuštanja na svoj i tuđi račun te ismijavanja svega što je aktualno bez zadrške. Tko je osjetljiv, neka ne gleda show.
- Fale dobri challengei ako se radi o vožnjama auta (duhh) i fale vožnje u kantama od auta za neki skromni budžet te također rješavanje "number of challenges" i bodovanje na kraju u njihovom stilu.
- Općenita pre pre skriptiranost. To utječe na takozvanu kemiju među trojicom morona na koju se svi referiraju godinama. Djeluje isforsirano. Ovaj gore link koji sam stavio za Conversational street opet može biti ogledni primjeak što se dogodi kad se ide van skripte. To ljudi pamte. U ovoj epizodi sa darivanjem je to moglo još bit spontanije jer je imalo potencijala da se dogodi pravi kaos. Baš onako kako treba biti. Fora sa vestama i natpisom je možda izlizana ali uvijek pali.
- Treba vratiti Cool Wall segment i ona suluda objašnjenja zašto je neki auto kul ili nije. To mi je bađ bilo žao kad su prije jedno 9 sezona prestali radit taj dio na TG-u.
- Treba više uključit publiku u neke situacije u šatoru i prcat ih kao na TG-u
- Koja je poanta seljenja šatora ako nema nijednogp riloga iz te lokacije? Samo je veći trošak selit šator uokolo.
Ljudima su polako ti neki elementi počeli ić na živce i smarati. Nažalost i mene su, a ja sam onaj koji svako toliko vrti TG epizode ili segmente na tjednoj bazi i nikad mi ne dosade. Morat će neke stvari poboljšat, promjenit i izbacit u drugoj sezoni inače će popularnost past. Ovako kad bi se Grand Tour sumirao u jednu riječ, ta riječ bi bila - Forced.