#229 Stellar Blade
Jako sam oduÅ”evljen sa ovom igrom. Toliko su toga dobrog napravili u igri i tako je sve zanimljivo i na kraju krajjeva i lijepo. Grafika je prekrasna, pogotovo ako gledaÅ” detalje. Svijet je odliÄan, polu postapokaliptiÄan a pola svemirski, baÅ” podsjeÄa na viÅ”e igara a opet je sve u jednom. Takav je i fajt, povukao je iz raznih igara sve najbolje i baÅ” je onak soÄan, fino se da zaiskrit u borbi i onda ga finiÅ”iraÅ” uz litre krvi na ekranu. Hrpa razliÄitih protivnika sa solidnom dozom bossova. Zanimljivi itemi koje nalaziÅ” putem, nije ti žao istraživat kad znaÅ” da ÄeÅ” dobit novu haljinu (da, narasla mi je pica tokom igranja al nema veze.
Zvuk je odliÄan, ako na glazbu mislimo, ona je preslika Niera Automate, u biti može se reÄi da je veÄina level designa iz Niera, nije to loÅ”e. Glasovi su ok, ma da zna dopizdit žensko vriÅ”tanje tokom igranja. PriÄa je najslabiji dio igre, nažalost, toliko je mediocre da je to najveÄa prepreka da ova igra bude dugo dugo hit. PreviÅ”e je baziÄna.
Za platinu mi je trebalo oko 80 sati, to ukljuÄuje i NG+ koji ne nosi previÅ”e novosti osim dodatne nadograde skillova i joÅ” par sitnica, waste of time.
Overall jedno zabavno iskustvo i veliki potencijal za dalje.
Respekt korejcima na prvoj igri za konzole koju su napravili, tak se to radi.