Platina #106
Batman: Arkham City

Zabava 9/10
Tezina 6.5/10
Nakon malo duze stanke zbog obaveza evo nova platinica. Arkham Asylum sam presao jos 2016 i pamtim ga kao jednu od najupecatljivijih igara na ps3 generaciji konzola. City nije podbacio i po meni je jos jedan nivo vise od Asyluma. Dizajni nekih bosseva poput Solomon Grundya, Clayfacea i slicnih su mi nevjerojatni za igru staru sad vec 10+ godina. Side misija ima poprilicno i zanimljive su te pridodaju toj mracnoj atmosferi same igre. Voice acting je nevjerojatan. Zsazsa su bas utjelovili kao serijskog ubojicu u onim side misijama preko telefona, impresioniralo me kako su pogodili glas nekakvog psihopata kao da imas osjecaj da je tu kraj tebe i govori tebi. U ovom nastavku glavni negativac je Hugo Strange koji zeli pokreniti "Protocol Ten" kako bi zatvorenike izbrisao sa lica zemlje i otklonio prijetnje. Za to vrijeme Joker otruje Batmana pa Batman kroz dobar dio price trazi lijek koji bi ga odrzao na zivotu. Sto se tice samog combata i dalje su prisutne sve tehnike iz prethodnika i nakon par sati vec se brzo pohvataju.
Platina nije bila toliko teska izuzev Riddler Challengesa. Po uzoru na Arkham Asylum postoje combat i predator izazovi u kojima treba osvajat po tri medalje. Kad se ude u srz combata to vise ne predstavlja problem. Primjerice ground takedown se uvijek zadnji radi jer se mnozi sa x75 i daje puno bodova ukoliko je combo visok, zatim aerial attack se radi samo na neprijateljima sa stitovima jer tad postoje takozvani i-frames u kojima ste neranjivi dok se animacija izvodi. Ukoliko ga radite na normalnim neprijateljima moze vas bilo tko udriti i prekinuti combo jer nema i-frameova. Oni koji imaju elektricne stvari preskocite pa s leda udrete, armored neprijatelje skinete special combo potezima. Kad se pohvata nije toliko strasno, predator izazovi su tezi iz tog razloga sto treba tocno odredene stvari izvodit da bi se dobile medalje. Nadalje postoje campaign challengesi koji su novitet i u kojima imate 3 izazova u nizu ( bilo 3 combat ili 3 predator ili mix jednog i drugog ) te u kojima morate osvojiti 9 medalja u 3 pokusaja. Ako na nekoj od mapa niste ostvarili 3 medalje mozete udriti retry ali onda gubite 1 pokusaj. Kad izgubite sve pokusaje krecete od prve mape neovisno dal ste izgubili zadnji pokusaj na prvoj drugoj ili trecoj. Osim toga morate iskoristit do trece mape sve modifikatore. Vecina modifikatora negativno utjece na vas te vam vec unaprjed u predator mapama stavlja mine po mapi ili vam daje booby trapped vantage pointe dok u combat mapama nemozete koristit gadgete ili nemate counter ikone dok su neprijatelji agresivniji te iz tog razloga je zeznut zadnji predator challenge u campaign izazovima jer nakon dvije predator mape i 6 osvojenih medalja sa sva 3 pokusaja dodem do zadnje mape u kojima moram koristiti modifikatore koji mi nedozvoljavaju koristenje vantage pointa a oni te ubiju u tren te tako spusim 3 pokusaja i krecem opet isponova. To sam jedino igrao par puta ovo ostalo je brzo sve palo.
Za kraj sam imao jedan unikatan trofej gdje je trebalo sa Calendar Manom pricat 12 puta na svaki vazan dan u pojedinom mjesecu. Taj trofej je povezan sa realnim vremenom sto znaci da bi legalno igru trebalo odigrat na Nlvu Godinu, Valentinovo, Majcin Dan, Bozic itdd. To se lako zaobide tako sto se manualno promjeni datum na ps3 konzoli ude u igru poprica sa njim i sejva. Stvar je bila ta kako je sad 2022 godina, a valjda ovi sto su radili Batmana se nisu nadali da ce neko nakon 11 godina igrat igru, nisam mogao nikako zapocet konverzaciju kod promjenjivih datuma tipa Majcin Dan, Dan Oceva, Dan Zahvalnosti zato sto za 2022 godinu u igri ne postoje pa sam morao promjenit na zadnju registriranu godinu a to je bila 2019 i po njoj se ravnat kad su bili ti blagdani te godine. Smjesno, al eto proslo je i to.
Jos porjesavat DLC-ove i onda bi trebao Bureau Declassified i Sonic Unleashed na ps3 odigrat. A u meduvremenu mozda kupim i PS5.