AbelKOsMos
Koliko ti je trebalo da je preÄes 1 put?
Planiram da odigram u neko dogledno vreme pa da znam da li se isplati jer mrzim prekratke igre.
A sada par reci o Last of Us 2
Last of Us 2 je pre svega odliÄna igra. Mehanika, grafika, gemplej Äista desetka. Atmosfera je takva da te vuce da igras i dalje, otkrivas, gradis svoj lik. Kad smo od toga apsolutno je fenomenalno to sto su uradili sa dvostrukim igranjem u oba smera.
Nikada tako nesto nisam iskusio. Da prvu polovinu igre igras sa Eli, a onda sa njenom protivnicom i da Äitavu pricu zaokruzis iz oba ugla. Tako ni negativci vise ne izgledaju kao zlikovci, sve dobija drugi smisao i logiku plus ljudska strana svakog lika pa i onih sporednih. Neverovatno hrabar potez developera, rekao bih bezobrazno hrabar potez koji me je odusevio.
To je sto se tice pozitivnih utisaka, a sada ono negativno
Gej agenda
Potpuno nepotrebno i preterano forsiranje homoseksualizma i pretvaranje Eli u lezbejku.
Uglavnom na pocetku igre, posle se to nekako izgubi iz vida.
Kasnije su ugurali dete, foru sa usvajanjem i rasnu jednakost kroz jednu idilicnu scenu. Vrlo providno i isforsirano i nadasve nepotrebno.
Treca stavka jeste nesto Å”to nisam u prvi mah prepoznao, a uraÄeno je jako dobro. Ovo cak ne bih ni stavio u negativno da su "tolerantni deo" fokusirali samo na ovo. Radi se o curici i kultu koji je proganja.
Ovo je odlicno uraÄeno i mnogo mi se dopalo jer prica je toliko ljudska i realna plus se desava u nekim primitivnijim sredinama gde krsenje nekih tabua moze da doÄe glave.
Likovi koji su ovde povezani vrhunski su odraÄeni i uopÅ”te ne bodu oci kao Eli i njena devojka.
Linearnost i duzina trajanja stara je boljka ovog studija. Moglo je manje linearno i vise otvoreno po uzoru na GOW 4. Za moje standarde, igra je suviŔe kratka.
Ono Å”to najvise zameram jeste fokus na liÄnu osvetu i besciljnost, a potpuno ignorisanje suÅ”tine. Zasto je Eli imuna i kako je to moguce? Sta se dogodilo sa svetom? Ko je krivac za pandemiju i sta je sa ostatkom civilizacije? Da li jos neko radi na vakcini? Da li postoji jos imunih ljudi?
Nismo dobili odgovore
Igra se zavrsava naprosto na jedan nacin koji je nezadovoljavajuci za samu suÅ”tinu, pre svega nasleÄe 1 dela
Ali velika preporuka, necete pogresiti i uzivacete u toj atmosferi apokalipse.