Blasphemous 2
-s vremena na vrijeme čovjek MORA odigrati koju dobru metroidvaniu. Među boljima koje sam odigrao i završio si definitivno Strider i Guacamelee. B2 upada u top 3 svih vremena.
Apsolutno je sve kako treba!
Grafika je ono čeg se ljudi najviše boje valjd,ali grafiku sam zaboravio i zavolio nakon sat vremena.Taj pixel art kojeg nisam fan,stvarno ne vidiš kasnije. Primjetiš zato taj svijet,okrutan,sirov i blasfemičan-heretičan. Vidiš lika koji doji dijete iz ogromne sise,vidiš žensku u zraku pokrivenu bijelom haljinom kojoj nosiš stvari koje te upgradejau a njoj svaki put zato gule komad kože dok je ne ogule cijelu, vidiš tisuću lubanja koje te žele uništit. Fali mi okrenutih križeva,ali to sam ja.
Leveli su pravokutnici koji se spajaju na mapi,moraš dobro pazit kuda ideš. Hrpa ih prezentira grad Sevillu u španjolskoj. Tek kasnije skužiš taj rukopis.
Borba je sočna,jednostavna ali i na momente kompleksna. Plešeš na ekranu cijelo vrijeme dok istodobno pritišćeš 6 tipaka u savršenoj harmoniji.
Bossovi su zajebani, digli su ih nakon početnih patcheva tako da su živahniji i zajebaniji. Treba se dobro oznojiti za neke.
Muzika je poseban svijet.
Cijelu igru pokreće latinski i španjolski jezik,od settingsa do napisanih riječi u igri Španjolska kultura je posvuda. Muzika samo dodaje finalnu notu. Od violinčela,violina,klavira i španjolskih nota na akustičnim gitarama. Svijet za sebe, OST na repeat.
Platina bude čupava na momente.
Od toga da moraš skupit baš sve u igri.znati točno kuda moraš kamo doći do rješavanja svih side questova koji su me podsjetili na Bloodborne side questove.
Netko ti nešt kaže i ti više nemaš pojma o ničemu nego tulaš kao majmun pa kad nešto nađeš ideš vratit liku pa ćeš vidjet šta će bit.
Srećom mapa je zato odlična.Od fast travela do ! oznake kad nešto riješiš pa i do toga da moraš sam staviti tag za nešto.
Igra je jednostavna u svojim postavkama.Isto kao i borba i svijet. Isto kao i grafika.
Al baš zato što je sve savršeno izbalansirano ovim dečkima iz Game kitchena u španjolskoj treba skinuti kapu.
Nisu stali na prosječnom prvom dijelu nego su pet puta bolju napravili drugu igru za svega tri godine.
Posebno mi je drago što ih inspiriraju igre poput Sekira i Dark souls serijala. Kako je samo Fromsoftware pobijedio na ovom planetu nismo ni svjesni.
Treba samo čekati što će ti mladi ljudi dalje napraviti.
Još jedna nova stvar na što moram paziti u budućnosti, srećom.