Ovakvih recenzija se ne bi posramili ni puno "veći" gaming portali. Sa zadovoljstvom čitam ovakve tekstove.
Iskreno guštam kad vidim s koliko entuzijazma i koliko se nesebično zalažu pojedini članovi za ovaj portal.

Šta se tiče samog Civilization serijala, ako kod mene uopće postoji neka grižnja savjesti što nekom serijalu nisam posvetio pozornost koju zaslužuje, onda je to svakako Civilization. Stvarno je šteta što nemam nikakvu naviku igrati na računalu i što mi gaming bogovi nisu podarili više razumijevanja za PC Gaming, pogotovo jer sam siguran da bi istinski uživao igrajući Civilizaciju.

Ja sam poceo sa Civilization 2 na ps1, tako da ti to nije opravdanje :-)

Mislim da u tekstu nije spomenuto da je drugi dio izasao na ps1 kao regularni dio serijala a ne spin off. Inace odlicna recenzija.

Sa Civilization sam gubio i dane i noci i ne zalim ni sekunde.

Dobro, ako ćemo iskreno, utrošija sam popriličan broj sati u Civilization Revolution na X360. Ali to nikako nije dovoljno.
Tada, a i ono sve šta sam vidija nakon toga me kupilo za sva vremena šta se tiče tog serijala.

Inače, mora sam pogledat kako je izgledala ta Civilizacija sa PS1. Automatski mi se osmjeh razvuka...

Ako ces mi vjerovati, ja znam i sada zvizdat tu melodiju iz CIV 2. Toliko sam sati proveo na ps1 i na toj arhaicnoj grafici dobro nisam oslijepio skroz.

Previše te poštujem. Nisi ni svjestan.

Tzereen Svaka čast. Izvrsna recenzija! :
Ne stignem toliko igrati da brzo pohvatam o čemu je riječ u igri, tako da je ovo savršeno sjelo. :)

Ja sam igrao Civilization 4 dok je izašao (dobio original uz grafičku karticu) i koliko god mi fora izgledalo jednostavno mi takav tip igara ne odgovara. Nemam volje niti strpljenja planirati toliko unaprijed i proučavati raznorazne podatke. Uz to imam Potato PC koji to niti nemre pokrenuti tako da i da želim probati ne mogu.

19 dana kasnije

Najavljivala se ova igrica dugo. Svaku sedmicu si imao onaj introduction o određenoj naciji.

Dobro je ispala mada je nisam dugo igrao. S Rusima sam uzeo igrati i fora je što ma koliko god se trudiš da budeš dobar, neko tamo će te bez prava mrziti. Tipa: praviš grad a u blizini je određena nacija, odmah ti se javljaju pod spikom kako to ne bi trebao da radiš i kako oni to smatraju za prijetnjom. Kao što su se meni Britanci javili s spikom kako im smeta moja 'kolonizacija'.

Šta god furao, rat je neminovan tako da za vas koji počinjete da igrate, gradite vojsku odmah na startu...

Nisam se pošteno zahvalio, naročito prema K. i FicoLegend. Hvala na lijepim riječima.
Sad je i veliki patch vani, tako da treba probat novu partiju ;)

Moram probat kad si je toliko nahvalio.

Palis torrent a?

Palis torrent a?

Palis torrent a?