Super napisano!Sve obuhvaceno pravim rijecima.Jedino za kampanju se ne slazem.AI je glavna stavka gameplaya pogotovo u shooteru.A on je katastrofalan kao sta je napisano.Nisu ni likovi nesto posebno.

19Marksman89 možda je malo offtopic, al daj mi reci za koju FPS singleplayer kampanju možeš reći da ima dobro napravljen AI?

Ne pita se mene, ali definitivno bih svrstao F.E.A.R. u kampanje koje imaju odličan A.I., ponajviše zbog snažnog path findinga i level dizajna gdje se dobija dobra iluzija da su stvarni neprijatelji.

Također bih dodao i prvi Halo, koji i danas ima neke karatkeristike koje nemaju ni današnje igre, tipa da kad ubijete vođu, mali "kepeci" počnu bježati. Flankaju, sakrivaju se i koriste Behaviour Tree tehnologiju.

edit.

viper89 super recenzija :-).

Dobra recenzija.
Jednostavno, bez puno kompliciranja, a manje vise sve receno.

19Marksman89 možda je malo offtopic, al daj mi reci za koju FPS singleplayer kampanju možeš reći da ima dobro napravljen AI?
Nisam 19Marksman89 , ali odgovor na to pitanje bi bio Killzone 2, do dan danas neznam koja igra ima AI koji bi mu parirao

maximalni Solid je napisao koje imaju.Dodao bih half life.Nemora biti na takvoj razini ali nemoze biti BROKEN! Pa call of duty shema je sasvim ok.Tamo su neprijatelji prepreka,jednostavno pucaju na tebe (precizno) i nema sanse da mu dodes na 5m jer odmah idu onom divljackom kundak napad reakcijom.

Netrazim revoluciju ali ovo je broken.Znaci gadi mi se gledat kako moj suborac i protivnik stoje na metar jedan do drugog i ne reagiraju ili jos gore nisu sposobni pogodit jedan drugog.Gadi mi se vise ovo zbugano kretanje koje zahvaca vecinu EA igri i kada traze zaklon.Situacije u kojima idu iz sigurnog zaklona negdje sasvim nelogicno npr pred moj nisan iza komada zida i onda se opet vracaju. Ili situacija iz The Runner misije.Zadatak je bio doci do ekipe i upozorit ih da su u opasnosti.I na neprijateljski val obranit se u onoj rusevini..od nas 10 jedini ja pucam a ostali su zbugani.A neprijatelji koji dolaze umjesto da zauzmu poziciju u zaklonu na normalnoj udaljenosti oni dolaze na 5m od mene ispred zidica od pola metra i skivaju se a viri im pola leđa.Da barem to izgleda kao napad bajonetom ili nesto logicno ali nije..Podsjecaju me na mog jednogodisnjeg sina kad se igram s njim.

Sa tenkom kad igras ima puno situacija gdje samo stoje zakeđeni i ne rade nista.I da ne govorim stil gameplaya gdje mi dolaze neki oklopni vojnici i bezbroj debilnih situacija s njima.Totalno nemastovito i promaseno.

Battlefield 3 je za ovo drugi svemir.Giljotina,Comrades,thunder run i Night Shift misije su za ovo znanstvena fantastika

Metro ima odlican AI, s Stalker na razini FEARa.. Sto je iznimno pohvalno s obzirom da je Stalker multiregion open world igra.

Bravo drug. Dobra recenzija. Kratko, jasno i detaljno. Nikakve biblije. Jedva čekam da vam se pridružim.

Lijepo napisano.