Isprika za dulji post.
Danas par situacija koje će neki opet proglasiti "featureom" igre, a meni je "bug" koji mi popije živce. :)
Ogulim perfect jelena (kapitalca, ne one bambije kojih ima kod svakog drveta), prejašem s njim doslovno preko pola mape, u cinematic modu se konj zabije u drugog konja, taj drugi jahač se digne, počne srati "You gonna hang for this..." i potegne pljucu na mog konja (ili je mene promašio? ).
Sprašim mu metal u čelo.
Bezuspješno pokušavam zašprehati svjedoka, koji je naravno sve to vidio i nije mi baš počeo pljeskati kao kolegi par postova prije :), i dok sam skupljao tog jadnog jelena koji mi se razletio po cesti i pokušao ga staviti na konja (kontrole vezane uz konja su fascinantno spore, tipa dok ga zajaši, stavi kožu, itd..., prođe par sekundi), doletavaju tri policajca i na kraju me ubiju, ode jelen u nepovrat...
Još jedna stvar, koja mi nakon igranja AC Originsa ovdje užasno smeta, konj nikad ne dođe skroz do mene i ne može ga se zajahati u trku.
U takvim nekim kriznim situacijama bi mi puno značilo da mu zafućnem i da dođe do mene pa da pobjegnem, a ne da dođe i stane 10 metara od mene i gleda k'o gluha svinja.
Evo par primjera loših kontrola za one koji pitaju.
Ne možeš napraviti dvije stvari fluidno, ne možeš hodati do ormara i otvoriti ga, nego moraš:
hodati - STATI - otvoriti ga
hodati do konja - STATI - zajahati ga
Ista tipka i za nišanjenje i za interakciju s likovima, idem pomoći strancu, a ostali mi revolveri u ruci, lupim L2 i frajer se prestraši i pobjegne.
Fokus na iteme kod lootanja stvari na stolu je užasan, nekad se po 30 sekundi vrtim oko stola (naravno, još se tri puta spopikne na stolac dok se vrtim) da pokupi kartu ili kutiju cigareta ili nešto, nekada pomaže kada ga prebacim u prvo lice.
Usporeno je sve, je.em mu miša, kao da igram igru na nekom starom smartphone-u, takav mi je dojam, a ne "imerzivno".
Priča mi je za sada fora, danas sam slučajno naletio ne poveznicu s RDR, a malo je falilo da prođem pokraj toga.
Grafički, savršeno, par puta mi je "pojavio" grm od nikuda, i par puta mi ostane kao neki layer koji radi svijetlo i sijenu kroz krošnje pa je taj layer preko cijelog ekrana, ne znam kako bih to bolje opisao, ali se baš vidi da tih par sekundi "nešto ne valja" sa slikom.
Gameplay, meh.
Kontrole za moj ukus, i dalje, strašno loše.