Razmišljam o kupnji projektora za igranje pa ako netko ima iskustva sa time, kakav savjet za neki best buy model oko 5000kn, ili da me odgovori od kupnje... ili ako se u nekoj temi već pričalo o tome...

Malo sam bacio oko na projektore, i za 5000 kuna se možeš slikat - barem što se tiče Full HD projektora. Jedino sam našao nekakvog Epsonovog sa 3000 lumena, ostali svi najviše 720p. Brijem da je u globalu to skup sport.

Zapravo i nije skup sport u odnosu na tv... i ja sam bacio oko i za oko 6000kn ima marka Optoma(nikad čuo ali spominje se često za gaming) fullHD, a ima fullHDa i za manje

Da, ali realno TV je TV. Projektori imaju baš ograničenu uporabu. Nisu baš trajni.

Moras i platno uzeti ako nemas veliku bijelu povrsinu (zid), zamraciti sobu za najbolji dozivljaj, mijenjati zarulje i odrzavati uredaj, moguce pregrijavanje (ako se ne varam)... Meni to izgleda jebeno isto ali nekako mi je TV bolja opcija po svemu osim po velicini.

Sent from my iPad using Tapatalk

1080p na velikoj dijagonali nece briljirati, za gaming radije tv. Projektor za filmove jedino, ako imas viska para, ali dobar LED  tv 55 i vise incha je best buy trenutno.

Moras i platno uzeti ako nemas veliku bijelu povrsinu (zid)
Imam veliku bijelu površinu (zid)

zamraciti sobu za najbolji dozivljaj
I am a creature of the night

mijenjati zarulje i odrzavati uredaj, moguce pregrijavanje (ako se ne varam)...
A da to je minus

1080p na velikoj dijagonali nece briljirati, za gaming radije tv. Projektor za filmove jedino, ako imas viska para, ali dobar LED  tv 55 i vise incha je best buy trenutno.
Probao sam last gen konzole na low end projektoru, PS4 nisam mogo jer nema hdmi, i dojam je poprilično epic. Na kvalitetnijem projektoru 1080p bi mogao i briljirati

Digital Foundry on the pros and cons of the cinematic gaming experience
http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2014-optoma-gt1080-review

Ako uzmeš obavezno javi dojmove. Meni to izgleda fora ali zahtijeva previše prostora i kompromisa za moj gušt.