Evo i nepopularnog mišljenja.
U dućanu je teško vidjet koja je slika najbolja.
Tamo sve pršti od umjetnih i vivid postavki koje u ogromnom prostoru i neonskoj rasvjeti izgledaju dobro, ali su totalno umjetne i loše.
Samsunga, koliko god ima dobar panel, ne bih uzeo jer nema Dolby Vision. Meni je to fakat bitno, s obzirom koliko sadržaja gledam s DV-em.
LG OLED gledaj, slažem se. Možeš baciti oko i na jači Philips OLED 920.
A moja preporuka je definitivno i Bravia 8 II koja je moj osobni izbor za nekog ko gleda prvenstveno serije i filmove, a sekundarno igra. To je ipak QD OLED panel, ali da ima i Dolby Vision i Google software. A, uz to, i dalje ima najbolji processing i najprirodniju sliku. Znam da će mnogi ovdje počet kenjat po tome, jer su čitali rezime RTINGSa gdje je po zadnjem najbolji Samsung, ako se ne varam. Oni uzimaju sve elemente u obzir, a koji nisu svima jednako bitni. Npr, 4 HDMI-a, koja meni uopće ne trebaju. Ili pak ta svjetlina. Čim više svijetla, čim više. Filmofil u meni voli zamračiti prostoriju kad gleda film, tako da ne moram imati 4000 nita, jer će mi oči ispast.
RTINGS je odličan, ali je nekako više fokusiran na Jack od all trades TV uređaje. Kažem, filmofilu u meni je ovo bitnije što kaže recimo avforums u usporedbi S95F i Bravia 8 II. Konkretno, promatrajući scenu iz Matrixa.
"However, like the G5, the Samsung (S95F) also overly sharpens the image, which then overemphasises the grain structure. The BRAVIA 8 Mark Two is much more natural, and also the white of the scene takes on a slight magenta tone on the Samsung, while the Sony is more neutral."