Ti imaš, ak se dobro sjećam, Ku6072.
I sjećam se da si govorio da si sasvim zadovoljan i da vidiš upgrade u odnosu na onaj koji si imao prije.
Ja imam JU6072, još starija serija. Bio sam jako zadovoljan jer sam prije toga imao 8 godina stari Philips 32" i kada sam prešao na 40" 4K TV to mi se činio veliki upgrade ali nakon nekog vremena kada bih u Sancti vidio neke modele od 6000 kn i više tek onda sam shvatio da je moj TV dosta slab i da sam se trebao još malo strpiti.
Još jedna stvar u kojoj sam pogriješio je dijagonala. LJUDI VJERUJTE MI DIJAGONALA JE SVE !
Uvijek sam mislio da su svi oni kalkulatori za dijagonalu-rezolucija-daljina s koje se gleda mit i samo pokušaji proizvođača da nam uvale skuplje veće TV-e.
Kada sam kupovao Samsunga prodavač u Sancti me lijepo pitao s koje daljine gledam i za 4K mi preporučio TV od minimalno 49".
Ja tvrdoglavi jarac ga nisam poslušao jer sam godinama gledao 32" i mislio da će mi 40" biti dovoljno.
E pa nije dovoljno i čovjek je bio u pravu. TV gledam s daljine oko 2.20 m. Vidi se razlika i s te daljine kada gledam 4K sadržaj ali tek kada se približim na negdje na 1.6 m lijepo vidim tu oštrinu i sve detalje 4K rezolucije kako treba.
Sljedeći TV koji budem kupio će biti minimalno 55".
Miro
I ja razmišljam da kupim OLED ali kada sam vidio da se događa burn-in me brzo ohladilo. Dati 12 soma pa da mi se to dogodi...
Dali burn-in podliježe garanciji ? Koliku garanciju daju za OLED-e ?